Συναγερμός για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση όλων των μεγάλων έργων

Τρίτη 14/06/2016 – 17:00Εφημερίδα, ΠρωτοσέλιδοΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ                                                 ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει οριστικά και αμετάκλητα η χώρα από τα μνημόνια εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και τις κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να εκμεταλλευτούν στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ΕΣΠΑ, αναπτυξιακό νόμο και κοινοτικά κονδύλια, για να μπορέσει η οικονομία να περάσει από τη φάση της μακροχρόνιας ύφεσης στην ανάπτυξη.
Στις άμεσες προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα είναι η επανεκκίνηση όλων των μεγάλων έργων, καθώς και η επιτάχυνση όλων των ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων που είχαν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μεθαύριο στο μουσείο της Ακρόπολης το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, καλώντας παράλληλα όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους αρμόδιους φορείς να ανταποκριθούν στην απαίτηση του ελληνικού λαού, για γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλάζοντας ριζικά το κλίμα στην οικονομία και την αγορά.
Η αναμενόμενη απόφαση για ενεχυρίαση των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα αυξήσει τη ρευστότητα σε συνδυασμό με τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν από τη δόση των 7,5 δις ευρώ, μέσα στον Ιούνιο αλλά και μια σειρά μεγάλων ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων, που έχουν δρομολογηθεί είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν θετικό σοκ στην οικονομία.
Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να καταφέρει να αντιστρέψει ταχύτατα το κλίμα εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο για να μην χρειαστεί να καταφύγουμε και πάλι σε νέα μνημόνια, τα οποία δεν αντέχει ούτε ο κόσμος και πολύ περισσότερο η οικονομία.
Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι μονόδρομος. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση έρχεται η καταστροφή, που θα έχει σαν συνέπεια να πάνε χαμένες οι θυσίες έξι χρόνων, που πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει πάρει τις αποφάσεις του.
Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα και στην κατεύθυνση αυτή το καλοκαίρι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει και τα κυβερνητικά στελέχη δεν πρόκειται να κάνουν διακοπές. Άλλωστε είναι ευκαιρία για κάποιους υπουργούς, που βρίσκονται υπό αξιολόγηση να παράξουν έργο για να αποφύγουν την καρατόμηση στον ανασχηματισμό του Οκτωβρίου. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχει μπροστά τους μια καθαρή τριετία για να αλλάξει την Ελλάδα.
Γι΄ αυτό προχώρησε στην ψήφιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που είναι γεμάτες με αντιλαϊκά μέτρα, απαραίτητες όμως για να ξεφύγει η χώρα από τις δαγκάνες των ξένων τοκογλύφων. Οι ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ που για δεκαετίες εξυπηρετούσαν το πελατειακό σύστημα των παλιών χρεοκοπημένων κομμάτων εγγυώνται γρήγορα αποτελέσματα τα οποία θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην οικονομία στο κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο.
Αυστηρή εντολή του Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς είναι να προχωρήσουν χωρίς να υπολογίζουν το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.
Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να επιτευχθεί ο μεγάλος στρατηγικός στόχος της ανάπτυξης και γι΄ αυτό τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να ξεχάσουν τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες.
Το διακύβευμα είναι να καταφέρει ο λαός και η χώρα να βγουν από τα μνημόνια και να γλιτώσουν από τους ξένους τοκογλύφους. Πάνω σ΄ αυτό είναι προσανατολισμένο το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει μεθαύριο ο Πρωθυπουργός και αποτελεί ίσως την τελευταία ελπίδα για τον τόπο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...