Σφίγγει ο κλοιός για τις παρακρατικές ομάδες που ετοιμάζουν έκτροπα στην Θεσσαλονίκη

Σφίγγει ο κλοιός για τις παρακρατικές ομάδες που ετοιμάζουν έκτροπα στην Θεσσαλονίκη

Με μαύρο χρήμα που προέρχεται από παραεκκλησιαστικούς παράγοντες τυπώθηκαν οι αφίσες με συνθήματα κατά του Αλέξη – Συναγερμός στην Κατεχάκη για να προστατευθεί ο θεσμός της ΔΕΘ

ΣΤΕΝΕΥΕΙ ο κλοιός για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά να στήσουν προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακροδεξιές ομάδες, οι καθοδηγητές και οι χρηματοδότες του βρώμικου σχεδίου βρίσκονται σε στενό κλοιό και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεφύγουν από τα χέρια της Αστυνομίας σε περίπτωση που τολμήσουν να στήσουν επεισόδια τορπιλίζοντας τον θεσμό της ΔΕΘ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει όλους τους ύποπτους παράγοντες που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πεδίο μάχης με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πάντως το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο από διάφορες πηγές, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Δύο Μητροπολίτες πλήρωσαν τα έξοδα για την εκτύπωση της άθλιας αφίσας που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ανεπιθύμητο στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αυτοί εκκλησιαστικοί παράγοντες, που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με Ρώσους ολιγάρχες, ανέλαβαν τα έξοδα εκτύπωσης ενώ παράλληλα ανέθεσαν σε συνεργεία εκατοντάδων ομάδων την αφισοκόλληση σε ολόκληρη την Μακεδονία.

Πριν από δύο ημέρες στην Θεσσαλονίκη έγινε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκκλησιαστικοί παράγοντες, εκπρόσωποι ακροδεξιών οργανώσεων, που είχαν αναλάβει το εργολαβικά το στήσιμο επεισοδίων και κάποιοι που δήλωσαν μέλη επιτροπών για το Μακεδονικό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει δυναμική παρουσία έξω από το Βελλίδειο και σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση που επιχειρήσουν να τους απωθήσουν.

Οι λεγόμενες «Επιτροπές για τα Συλλαλητήρια» έχουν επιστρατεύσει έναντι αμοιβής χούλιγκανς, μπράβους και ακροδεξιούς τραμπούκους που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τής διαδήλωσης και θα αναλάβουν τον πόλεμο με τα ΜΑΤ.

Εντύπωση προκαλεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, αντί να καταδικάσει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις του ακροδεξιού παρακράτους, κάνει ό,τι μπορεί για να αβαντάρει τις διχαστικές συγκεντρώσεις.

Άλλωστε, ο εμπρηστικός πολιτικός λόγος που χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ στην εξόρμηση που πραγματοποιούν στην Βόρειο Ελλάδα, δεν διαφέρει και πολύ από τις κραυγές των ακροδεξιών και των επαγγελματιών Μακεδονομάχων.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι αποφασισμένη να προστατέψει την τάξη στην Θεσσαλονίκη, γιατί η φετινή ΔΕΘ έχει μεγάλη σημασία λόγω τής συμμετοχής αμερικανικών κολοσσών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341279-Sphiggei-o-kloios-gia-tis-parakratikes-omades-poy-etoimazoyn-ektropa-sten-THessalonike ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...