Τέλος στις ουρές στις εφορίες, με νέο σχέδιο που προανήγγειλε ο Τρ.Αλεξιάδης

Παρασκευή 03/06/2016 – 16:17Τρυφωνας ΑλεξιάδηςΤέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των πολιτών στις ΔΥΟ, έρχεται με νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης από το  βήμα της βουλής.  Μετά την ολκλήρωση της αξιολόγησης, απελευθερώνονται πολλά νομοσχέδια που έχουν μείνει «παγωμένα» από το 2015, όπως αυτό για το πλαστικό χρήμα, τα σχέδια νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, η  εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, η πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού,  και οι πολυαναμενόμενες  αλλαγές στην εκπαίδευση και την υγεία.
Μέσα στο μπαράζ σημαντικών νομοσχεδίων, εντάσσεται και ο νέος Αναπτυξιακός, που έχει ήδη κατατεθεί στην βουλή.
Ειδικά για το σχέδιο που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και αξιοποιεί καλύτερα τον χρόνο των υπαλλήλων, για την διεκπαιρέωση περισσότερων υποθέσεων,  σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, θα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων με άλλα μέσα όπως το ιντερνέτ, το τηλέφωνο, και τους λογιστές. Η υλοποίηση αναμένεται το επόμενο διάστημα, με τον κ. Αλεξιάδη, να τονίζει πως «θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα κι όχι σε 10 χρόνια».
Έρχεται αναδιοργάνωση των δομών στις Εφορίες
Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνα Ιγγλέζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στην πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής,ο Τρύφων Αλεξιάδης,
παραδέχτηκε πως το κριτήριο για το που υπάρχει ΔΟΥ ήταν λανθασμένο και δεσμεύτηκε πως, το επόμενο  διάστημα θα επανεξετάσει το σύνολο των εφοριών, τελωνείων και Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε όλη την επικράτεια, με σκοπό όπου απαιτείται να γίνει αναδιοργάνωση κι όπου κριθεί αναγκαίο να δημιουργηθούν νέες δομές. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, «εξετάζουμε την δημιουργία υποδομών είτε με τη μορφή ΓΕΦ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) είτε μικρών ΔΟΥ. Δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο γιατί οι δήμοι παραχωρούν τους χώρους αυτούς και δεν θα πληρώνει το Δημόσιο ενοίκιο».Οι αλλαγές θα έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών,
με τον κ. Αλεξιάδη να παραδέχεται πως, «είμαι σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνω ότι ένας πολίτης από τη Μήλο πρέπει να έρθει στον Πειραιά για να πάρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του (…) Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τον πολίτη, πρέπει να τον εξυπηρετούμε».
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...