Τα μέτρα του μνημονίου στο τραπέζι του Ευρωκοινοβουλίου

Οι επιπτώσεις των μέτρων που επέβαλαν στη χώρα, οι δανειστές, θα συζητηθούν την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές παρουσία του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν και υπεύθυνο παρακολούθησης του μνημονίου, Πιερ Μοσκοβισί, θα ανοίξουν τον φάκελο μεταρρυθμίσεις, την πορεία του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, και τις προοπτικές των μελλοντικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρώπη, το Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε στον έλεγχο του τρίτου προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, στα πλαίσια της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα (Financial Assistance Working Group – FAWG) με επικεφαλής τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Σοσιαλιστές, Ιταλία).

Από την Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 21 Ιανουαρίου 2016 έχει εγκριθεί μια δέσμη μέτρων, που ενισχύουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των μνημονίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στο πακέτο των μέτρων, περιλαμβάνονταν και η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασίας στα πλαίσια της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, η οποία θα πραγματοποιεί και διερευνητικές αποστολές στις χώρες που λαμβάνουν προγράμματα στήριξης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...