Τελειώνουν τη λιτότητα στην Ευρώπη

Δευτέρα 27/06/2016 – 17:00Εφημερίδα, ΠρωτοσέλιδοΤΟΛΜΗΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑΝΤ, ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ – ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΜΕΓΑΛΗ πρωτοβουλία με στόχο τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την άμεση χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε όλες τις χώρες, αναλαμβάνουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι.
Οι τρεις ηγέτες θα πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος επενδύσεων, το οποίο θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει η Ευρώπη Ενωμένη και να μην οδηγηθεί στη διάλυση…
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί σ΄ αυτή την αναγκαία πρωτοβουλία. Σε περίπτωση κατά την οποία το δίδυμο Σόιμπλε και Μέρκελ – που με την πολιτική της λιτότητας που έχουν επιβάλλει, έχουν στραγγαλίσει τους λαούς, με αποτέλεσμα η Αγγλία, να σηκωθεί και να φύγει πρώτη – απορρίψουν το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, τότε αναλαμβάνουν και την απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί την Άνοιξη στην Γαλλία θα πραγματοποιηθούν εκλογές και με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα η Λεπέν θα σαρώσει στην κυριολεξία με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Άλλωστε η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, που επισκέφθηκε χθες τον Ολάντ, έθεσε επιτακτικά ζήτημα δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ο λαός αν επιθυμεί την παραμονή της Γαλλίας στην Ευρωζώνη. Βέβαια ο Πρόεδρος Ολάντ απέρριψε το αίτημα, το οποίο όμως η Λεπέν θα επαναφέρει όταν αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί.
Ανησυχία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζει και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος πιέζεται ασφυκτικά από τις λεγόμενες αντισυστημικές δυνάμεις, που σάρωσαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ελλάδος και της Ιταλίας αναμένεται να θέσουν στη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη, επιτακτικά την ανάγκη άμεσης υλοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αντιστραφεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της λιτότητας και της ανεργίας που πλήττει σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές για να μπορέσει να επιβιώσει. Στην κατεύθυνση αυτή διατυπώνονται προτάσεις για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων από τον ευρωπαϊκό στρατό και ενίσχυση των πολιτικών που έχουν σχέση με τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Τα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα της Ευρώπης αναλαμβάνουν την τελευταία ίσως προσπάθεια για τη σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι, είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να υποχρεώσουν τους Γερμανούς να αλλάξουν έστω και στο παρά πέντε την πολιτική της σκληρής λιτότητας, που οδηγεί μεγάλα κοινωνικά στρώματα, στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. Γιατί πρόκειται για την Πέμπτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον πλανήτη, που διασυνδέεται άμεσα με την υπερδύναμη που λέγεται Αμερική. Οι λεονταρισμοί κάποιων γραφειοκρατών των Βρυξελλών δεν τρομάζουν τους Άγγλους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν αυτοδύναμα σε ένα δικό τους αναπτυξιακό μοντέλο και είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούν, αφού πρόλαβαν και έφυγαν πρώτοι από το φρενοκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γερμανική κυριαρχία τρίζει και η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αμφισβητούνται πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, διότι η πολιτική και οι συνταγές τους αποδείχθηκαν ολέθριες για τους λαούς.
Ακόμα και οι πρώην ανατολικές χώρες σήκωσαν κεφάλι, επιδιώκοντας να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα για να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν τους προσφέρει απολύτως τίποτε στη μορφή που είναι σήμερα. Γι΄ αυτό αν οι αλλαγές δεν είναι άμεσες και τολμηρές, το προτεκτοράτο της Γερμανίας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον απολύτως κανένα μέλλον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...