Τζάκρη: Εμείς δεν βαφτίζουμε την κρίση success story

Θεοδώρα Τζάκρη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ                                                                                                     

Ως αφετηρία για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας, που, ενώ τον στηρίζουν, εντούτοις σήμερα δεν εκπροσωπούνται στα πολιτικά του όργανα, βλέπει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο.

Η υφυπουργός προαναγγέλλει νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας των επιχειρήσεων και ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΕΒ για τα εργασιακά. Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως στους κόλπους του Συνδέσμου υπάρχουν δύο κατηγορίες επιχειρήσεων: οι πραγματικές που δεν έχουν ανάγκη τις ομαδικές απολύσεις και οι παρασιτικές που τις επιδιώκουν…

«Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία έξι χρόνια εδράζεται σε πολιτικές και θεσμικές δυσλειτουργίες δεκαετιών. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεται πραγματικά η χώρα για να πάει η οικονομία και ως εκ τούτου η κοινωνία μας στην επόμενη μέρα», τονίζει η υφυπουργός Οικονομίας μιλώντας στο Έθνος.

Η «παρασιτική» επιχειρηματικότητα

Υπάρχει όμως στη χώρα μας, μέσα στην κρίση και μια «άλλη», παρασιτική επιχειρηματικότητα που στηρίζει τη δύναμη και τα κέρδη της σε χαριστικές ρυθμίσεις του πολιτικού συστήματος, σε παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, στη φοροαποφυγή των φορολογικών παραδείσων, σε εργασιακές σχέσεις τύπου «γαλέρας». Αυτή η παρασιτική επιχειρηματικότητα θα ήθελε να ελέγχει μονοπωλιακά όλα τα δίκτυα, τονίζει η κυρία Τζάκρη, τονίζοντας, πως θέλει έναν ανύπαρκτο και σε πολλές περιπτώσεις πλήρως ελεγχόμενο συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα. Θέλει συντριβή των εργασιακών σχέσεων. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προτιμούμε να προχωρήσουμε με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Άλλωστε αυτήν την εντολή λάβαμε από τον λαό.

Μέσα στον μήνα ο νόμος κατά της γραφειοκρατίας

Εμβληματική δράση του υπουργείου μας είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και ο σχετικός νόμος θα έρθει στη Βουλή εντός του Αυγούστου. Επεξεργαζόμαστε παράλληλα και όλες τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις ώστε αυτή η μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί άμεσα. Πρόκειται για μια βαθιά τομή στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα. Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες ζητούσαν σωρεία δικαιολογητικών προ της έναρξης μιας δραστηριότητας και έκαναν ελάχιστους ελέγχους κατά τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Εμείς αυτό το αλλάζουμε ριζικά. Εισάγεται για πρώτη φορά στην έννομη τάξη η έννοια της «γνωστοποίησης», της ενημέρωσης δηλαδή της διοίκησης από τον επιχειρηματία για την έναρξη της λειτουργίας της οικονομικής του δραστηριότητας.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του άμεσα, να αναλάβει την ευθύνη και να ελεγχθεί ακολούθως σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Τρία νέα προγράμματα για επενδύσεις, τον Σεπτέμβρη!

Ανάμεσα σε άλλα, η υφυπουργός Οικονομίας, αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβρη έρχονται τρία ειδικά προγράμματα για τη βιομηχανία τη «σύγχρονη μεταποίηση» για επενδυτικά σχέδια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την «περιβαλλοντική βιομηχανία» για ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του περιβάλλοντος και της αξιοποίησης αποβλήτων, αλλά και το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα», ώστε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να ενισχύσουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στην ελληνική περιφέρεια.

Αυτά τόνισε  με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος» η κ. Τζάκρη, η οποία ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «συμπλεγματική» τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του εκλογικού νόμου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...