Τηλεσκόπιο για… εξωγήινους με εμβαδό ίσο με 30 γήπεδα κατασκευάζουν οι Κινέζοι!

Τετάρτη 06/07/2016 – 17:27

Πρόκειται για μία κατασκευή των πολυμήχανων Κινέζων με σκοπό την εύρεση εξωγήινης ζωής στο διάστημα.

Το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 έπειτα από εργασίες πέντε ετών.

Τα τελευταία κομμάτια τοποθέτησαν πρίν από λίγες ημέρες οι Κινέζοι προκειμένου να καταφέρουν το ακατόρθωτο, να βρουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς εδώ και χρόνια!

Το τηλεσκόπιο FAST (Five Hundred Metre Aperture Spherical Telescope) έχει στηθεί σε βουνό στη νοτιοδυτική επαρχεία Γκουιζού.

Το τεράστιο αυτό τηλεσκόπιο έχει εμβαδόν ίσο με τουλάχιστον 30 γήπεδα ποδοσφαίρου  και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μετά τις πρώτες δοκιμές θα μπορέσουν να το θέσουν σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Το σχέδιό μας έχει τη δυνατότητα να ψάξει για περισσότερα παράξενα αντικείμενα ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την απαρχή του σύμπαντος και να δώσουμε ώθηση στο κυνήγι για την εξωγήινη ζωή» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής επιτροπής Αστρονομίας της Κίνας, Ζένγκ Ξιανονιάν.

Για την κατασκευή του τηλεσκόπιου χρειάστηκαν πέντε χρόνια και αποτελεί άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να εδραιωθεί ως μια διαστημική δύναμη.

Η επόμενη φάση του σχεδίου προβλέπει ότι μέχρι το 2036 η Κίνα θα μπορέσει να στείλει αστροναύτη στο διάστημα και να φτιάξει δικό της διαστημικό σταθμό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...