Την αποχώρηση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ψήφισε το ΔΗΚΟ

Την αποχώρηση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ψήφισε το ΔΗΚΟ
Διαζύγιο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη παίρνει το ΔΗΚΟ. H Κεντρική Επιτροπή του συγκυβερνώντος κόμματος ενέκρινε την πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για αποχώρηση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, με 97 ψήφους υπέρ και 81 κατά.
Ανέδειξε όμως και το διχασμό του κόμματος, όπου ο πρόεδρος Ν.Παπαδόπουλος με τον αναπληρωτή πρόεδρο Μ.Κυπριανού, βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση για το ζήτημα της λύσης του Κυπριακού. 

Αφορμή ήταν οι διαφωνίες στους χειρισμούς Αναστασιάδη και στο περιεχόμενο του Κοινού Ανακοινωθέντος, με βάση το οποίο ξεκινά ο διάλογος των δύο πλευρών.

Το Εκτελεστικό Γραφείο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σε μια συνεδρίαση που ξεπέρασε τις οκτώ ώρες, είχε υπερψηφίσει την πρόταση Παπαδόπουλου για αποχώρηση από την κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 22, κατά 15 και καταγράφηκαν 2 αποχές.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου εξέφραζε την εκτίμηση ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τη συμφωνία του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, ακύρωσε στην πράξη την προεκλογική συμφωνία που είχε με το ΔΗΚΟ», για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι η απόφαση -την οποία, από την ημέρα αλλαγής στην κορυφή του ΔΗΚΟ, πολλοί προεξοφλούσαν- αλλάζει το πολιτικό τοπίο στη Λευκωσία και αναμένονται, μέσα στην Πέμπτη, αλυσιδωτές εξελίξεις καθώς εκκρεμεί πλέον η απόφαση των τεσσάρων υπουργών του κόμματος και των τριών προέδρων διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι καλούνται να παραιτηθούν.

Η απόφαση, δεσμεύει πολιτικά, τους υπουργούς Αμυνας Φώτη Φωτίου, Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, Υγείας Πέτρο Πετρίδη και Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική και πραγματοποιήθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕ του ΔΗΚΟ, που ξεκίνησε στις 16:30 το απόγευμα.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...