Τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι… τεμπέληδες Έλληνες!

Τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι… τεμπέληδες Έλληνες!

Πρώτοι σε ώρες εργασίας στην ΕΕ οι… τεμπέληδες Έλληνες!

Όχι πολλά χρόνια, την περίοδο που ξέσπαγε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ολοένα περισσότεροι πολίτες χωρών της Βόρειας, κυρίως, Ευρώπης, έσπευδαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και… καλά έπαθαν, αυτά που έπαθαν.

Ωστόσο τα αποτελέσματα έρευνας του ΟΟΣΑ έρχονται για ακόμη μία χρονιά να ανατρέψουν τα δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους λαούς της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα βρίσκονται και στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών ως ο λαός που δουλεύει τις περισσότερες ώρες, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον «δυτικό κόσμο» και,‘όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι Μεξικανοί δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στον πλανήτη ενώ οι Γερμανοί αντιθέτως, τις λιγότερες.

1

Ο μέσος Μεξικανός ξοδεύει 2.255 ώρες εργασίας το χρόνο, κάτι που αντιστοιχεί σε 43 ώρες τη βδομάδα. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα λοιπόν, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες το χρόνο, δηλαδή 892 λιγότερες ώρες από τους Μεξικανούς.

Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες το χρόνο, και έρχονται στη μέση της σχετικής κατάταξης.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στη χώρα μας το 11% της εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι η Ολλανδία με 37,7%, και ακολουθεί η Ελβετία με 27% και η Αυστραλία με 25,9%.

1

Οι αυτοαπασχολούμενοι στη χώρα μας ανέρχονται στο 34,1% της συνολικής εργασιακής απασχόλησης, με την Ελλάδα να είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Κολομβία όπου η αυτοαπασχόληση ανεβαίνει στο 51,3%.

Ακόμη, Ολλανδοί, Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερες από 1.500 ώρες το χρόνο κατά μέσο όρο, ενώ οι Δανοί έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην υφήλιο σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319981-Tis-perissoteres-ores-sten-EE-ergazontai-oi-tempeledes-Ellenes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...