Τι αναμένεται να δούμε στο Euro της Γαλλίας

Φέτος στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η πρώτη και βασική διαφοροποίηση αφορά στον αριθμό των εθνικών ομάδων. Όλες οι ομάδες είναι 24, χωρισμένες σε έξι γκρούπ δηλαδή οκτώ περισσότερες σε σχέση με προηγούμενα Euro που ήταν 16 οι ομάδες και τέσσερις οι όμιλοι. Αυτό κάνει πιο συναρπαστική τη διαδικασία διότι θα υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια και συγκεκριμένα 51 αγώνες σε σχέση με 31 που γινόνταν πρίν.  Όσον αφορά τον τρόπο πρόκρισης οι δύο πρώτες ομάδες απ’τους έξι ομίλους προκρίνονται απ’ευθείας στη φάση των ”16” και τις ακολουθούν οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 10 στάδια της Γαλλίας με τις ώρες των παιχνιδιών να είναι συγκεκριμένες  16.00 , 19.00 και 22.00 το βράδυ , συνήθως με τρία παιχνίδια μέσα στη μέρα και ο πρώτος αγώνας να διεξάγεται ανάμεσα στη διοργανώτρια Γαλλία με αντίπαλο τη Ρουμανία για τον Α’ όμιλο,  την Παρασκευή στις 10 Ιουνίου και 22.00 το βράδυ στο Stade de France.

Τα φαβορί είναι πολλά φέτος με τη Γαλλία να ξεχωρίζει όντας και οικοδέσποινα , αλλά εξίσου μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση του φετινού Euro έχουν και τα μεγαθήρια Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία όπως και το Βέλγιο που έδειξε τη δυναμική του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά και η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος που είναι πολλά υποσχόμενη. Ενδιαφέρον έχουν και τα αουτσάιντερ του θεσμού όπως Αλβανία, Τουρκία, Βόρεια Ιρλανδία που θα παίξουν χωρίς άγχος για να καταφέρουν ο,τι καλύτερο μπορέσουν ανάμεσα σε πολύ δυνατές ήδη ομάδες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...