Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίες και 50 συλληφθέντες σε πορεία στη Μινεσότα (Βίντεο & Εικόνες)

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίες και 50 συλληφθέντες σε πορεία στη Μινεσότα (Βίντεο & Εικόνες)

Κυριακή 10/07/2016 – 17:54

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίες και 50 συλληφθέντες σε πορεία στη Μινεσότα (Βίντεο & Εικόνες)

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο μαύρων πολιτών από λευκούς αστυνομικούς και έπειτα από το μακελειό στο Ντάλας με τους πέντε νεκρούς αστυνομικούς από ελεύθερο σκοπευτή.

Για τέταρτη ημέρα πλήθος συγκεντρώθηκε σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την αστυνομική βία.

Παρά τον φιλειρηνικό χαρακτήρα των περισσότερων συγκεντρώσεων, στη Μινεσότα εκεί που εκτελέστηκε από πυρά αστυνομικού ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλε, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το πλήθος απέκλεισε τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου Ιnterstate 94 και πραγματοποίησε ρίψη μπουκαλιών, βομβών μολότοφ και πυροτεχνημάτων κατά των αστυνομικών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων επλήγη από γυάλινο μπουκάλι και ένας από πυροτέχνημα, ενώ ένας ακόμα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από τμήμα σκυροδέματος.

Τουλάχιστον 50 πολίτες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως έκανε χρήση καπνογόνων. Έπειτα από περίπου πέντε ώρες, ο αυτοκινητόδρομος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρίες σημειώθηκαν και στο Σικάγο, όπου πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις, ενώ συγκεντρώσεις οργανώθηκαν και σε Ουάσιγκτον, Ατλάντα, Μαιάμι, Φλόριντα.

Αναλυτικότερα, στην Ουάσιγκτον περίπου 400 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε νέοι, είμαστε δυνατοί, κάνουμε πορεία όλη τη νύχτα», ενώ πλακάτ ανέφεραν: «Η αδικία απειλεί τη δικαιοσύνη παντού», «Η ζωή μου αξίζει».

Ένας από τους διοργανωτές της πορείας, ο Γιουτζίν Πιουρίαρ, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «τραγωδία» το θάνατο των πέντε αστυνομικών στο Ντάλας, αλλά πρόσθεσε πως ήταν αναπόφευκτο να συμβεί έπειτα από τη βία κατά των Αφροαμερικανών.

Συνολικά, τουλάχιστον 198 είναι οι συλληφθέντες σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, και Σεν Πολ της Μινεσότα, καθώς και στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο ακτιβιστής του κινήματος Black Lives Matter, Ντιρέι ΜακΚίσον, ο οποίος διαμαρτυρόταν για το θάνατο του 37χρονου Αλτον Στέλρινγκ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...