Τουλάχιστον 90 νεκροί από πλημμύρες σε Ινδία και Νεπάλ

Τουλάχιστον 90 νεκροί από πλημμύρες σε Ινδία και Νεπάλ

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΦΟΝΙΚΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττουν την Ινδία και το Νεπάλ και μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Στο Νεπάλ, την πλέον πληγείσα περιοχή, οι βροχές, η ένταση των οποίων έχει αυξηθεί από τη Δευτέρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν σπίτια και κατέστρεψαν γέφυρες.

«Από τη Δευτέρα, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάνκα Νατ Ντακάλ.

Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διακρίνονται κάτοικοι να περιμένουν στις στέγες των σπιτιών τους έως τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης τους απομακρύνουν με σωστικές λέμβους.

Σήμερα, η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί με αργούς, ωστόσο, ρυθμούς.

Οι πλημμύρες σάρωσαν επίσης το κρατίδιο Ασάμ στο βορειανατολικό τμήμα της Ινδίας, όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν 3.000 χωριά σε 21 περιφέρειες» είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κρατιδίου Ασάμ, Σαρμπανάντα Σονοβάλ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Νέο κύμα φονικών βροχοπτώσεων στην Κίνα

Νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων έπληξε και τη νότια Κίνα αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο εννέα ανθρώπων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων.

Ο ισχυρές βροχοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι έπληξαν οκτώ επαρχίες της Κίνας. Ένας άνθρωπος αγνοείται και πάνω από 7.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και περίπου 6.000 χρήζουν άμεσης βοήθειας για τη διαβίωσή τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν περισσότερα από 500 σπίτια και 18.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με την άμεση οικονομική ζημία να εκτιμάται στα 280 εκατομμύρια γιουάν (42 εκατομμύρια δολάρια).

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στα βόρεια της χώρας την περασμένη εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 164 άνθρωποι και να αγνοούνται 125 άλλοι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...