Το Σάββατο η συμφωνία για την Ενέργεια

Το Σάββατο η συμφωνία για την Ενέργεια

Βρέθηκε λύση για το χρέος των ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ
 
Για συμφωνία στα δύσκολα θέματα της διαπραγμάτευσης, που  αφορούν τον κλάδο της Ενέργειας, έκαναν λόγο πήγες με γνώση  των εξελίξεων, μετά το τέλος της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο των θεσμών.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρώτο  θέμα που άνοιξε στις σημερινές διαπραγματεύσεις ήταν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Μετά τη διαπραγμάτευση, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσουμε στην κατάργηση τους στο τελος του 2019. Προβλέπεται αποκλιμάκωση μέχρι αρχές Ιουνίου. Στο τέλος του 2019 θα καταργηθούν.
 
Δευτέρο θέμα  ήταν η χρέωση προμηθευτή που θα παραταθεί και το 2020. Παραμένει με σταδιακή μείωση και μετά θα αντικατασταθεί από το ελληνικό πιστοποιητικό.
 
Τρίτο θέμα ήταν η ιδιωτικοποίηση της  ΔΕΠΑ, για την οποία η ίδια πηγή είπε ότι καταθέσαμε την πρόταση μας και θα γίνουν διαβουλεύσεις μέχρι το Σάββατο. Έτερη πηγή εκτίμησε ότι το Σάββατο αναμένεται πως θα κλείσει το θέμα, με συμφωνία.
 
Τέλος, οι συναντήσεις έβγαλαν μία απρόσμενη είδηση, σχετικά με  το μεγάλο πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί με την παρακράτηση των χρημάτων που πληρώνουν οι πελάτες της ΔΕΗ, από  τα ΕΛΤΑ. Γνώστες των εξελίξεων, τόνισαν ότι τα ΕΛΤΑ χρωστούν 50 εκατομμύρια ευρώ.στη ΔΕΗ. Έχει βρεθεί λύση και το πόσο θα αποπληρωθεί σταδιακά. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/331952-To-Sabbato-e-symphonia-gia-ten-Energeia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...