Το μήνυμα του Κων/νου Χαλιωρή υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Φωκίδα

ΧΑΛΙΩΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣΦίλες και φίλοι συμπατριώτες,

Να σας καλωσορίσω και εγώ από την πλευρά μου και να ευχηθώ σε όλους μας κι ιδιαίτερα στους δύο πολύ αξιόλογους συνυποψηφίους μου καλό μας αγώνα στην τελική ευθεία της μεγάλης προσπάθειάς μας.

Πριν από όλα, θα ήθελα να αναφερθώ με συντομία στη δική μου υποψηφιότητα, στη δική μου συμβολή για την επιτυχία των κοινών αξιών και των κοινών ιδεών μας. Πολλοί με ρώτησαν αυτό το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περίοδου γιατί έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος και γιατί συμπεριλήφθηκα στο συνδυασμό του στην κοινή μας πατρίδα, στη Φωκίδα. Η απάντησή μου είναι ότι τώρα είναι ο καθένας από εμάς περισσότερο απαραίτητος από ποτέ, από το δικό του μετερίζι,σε αυτό το τελικό και συνάμα το πιο δυσχερές στάδιο της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η ΝΔ κι ο Βαγγέλης Μειμαράκης για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και των αδιεξόδων που κάποιοι προκάλεσαν με τις ανερμάτιστες κι ιδιοτελείς πολιτικές που άσκησαν.

Θα ήταν το πλέον εύκολο, και για μένα και για σας, να κάνουμε τη δική μας “επανάσταση του καναπέ”. Να αφήσουμε άλλους να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη κι εμείς να αρκούμαστε σε ανέξοδη κι εύκολη κριτική στα καφενεία και στα σπίτια μας, περιμένοντας τη σειρά μας σε πιο εύκολες εποχές να “διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο”. Κάτι τέτοιο, όμως, δε μας εκφράζει και πολύ περισσότερο δεν ανταποκρίνεται στα πιστεύω μας και στη διάθεση προσφοράς στο κοινό συμφέρον, στην προκοπή του λαού μας και στην πρόοδο του τόπου μας.

Βρίσκομαι εδώ και για ένα επιπλέον σημαντικό ρόλο.

Για να συμβολοποιήσω και στη Φωκίδα την προτεραιότητα και τη βαρύτητα που οφείλουμε στο εξής να αποδώσουμε στη νέα γενιά, στα μεγαλύτερα θύματα της κατάστασης που επώδυνα βιώνουμε όλοι σήμερα.

Για να συμβολοποιήσω κι εγώ, με τις δικές μου δυνάμεις στο βαθμό που μπορώ και μου δίνεται η τιμή να το πράξω, την αδήριτη ανάγκη διαγενειακής αλληλεγγύης. Κι εδώ χρειάζεται οι μεγαλύτερες γενιές να προχωρήσουν και στη δική τους αυτοκριτική. Η προηγούμενη γενιά κληροδότησε σε εμάς τους νεώτερους μια χώρα με εμπεδωμένη τη δημοκρατία, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και με περισσότερες από κάθε άλλη γενιά ευκαιρίες μάθησης, σπουδών και αυτοπραγμάτωσης για τον καθένα μας. Παρέδωσαν, όμως, και μια κοινωνία εθισμένη στον αδιέξοδο υπερκαταναλωτισμό, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, στην ανεργία και στον περιρισμό των ευκαιριών και των προοπτικών της νεότερης γενιάς.

Είναι τώρα η στιγμή που οι νέοι άνθρωποι, με την καθοριστική κι αναγκαία συμβολή των παλαιότερων θα θέσουν ένα οριστικό τέρμα σε αυτές τις αδιέξοδες καταστάσεις. Για πρώτη φορά καλούνται όλοι, νέοι και μεγαλύτεροι, με αταλάντευτη ΕΝΟΤΗΤΑ να ψηφίσουν με το βλέμμα πραγματικά στο μέλλον. Το μέλλον της νέας γενιάς και της πατρίδας.

Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω πως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου δε σταμάτησα να ασχολούμαι με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, εκτελώντας το χρέος μου προς όσους με τίμησαν με το σταυρό της προτίμησής τους. Περιέτρεξα το τελευταίο επτάμηνο όλο το νομό επανειλημμένα, ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς συντοπίτες μας, ακόμα και με όσους δε με γνώριζαν αλλά και δε με στήριξαν, κυρίως με αυτούς, συζήτησα μαζί τους, εμβάθυνα στα προβλήματά τους, πρότεινα και προσπάθησα να δώσω λύσεις.

Το ίδιο θα κάνω και τώρα και σε εντονότερο βαθμό. Είναι στάση ευθύνης και απέναντι στη Φωκίδα και απέναντι στη χώρα. Η αγάπη για τον τόπο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξαντλείται σε λίστες και σε σειρές εκλογής!

Φίλες και φίλοι, είμαστε ενώπιον μιας κρισιμότατης εκλογικής αναμέτρησης, που άλλοι επέβαλαν, μην ορροδώντας να ευτελίσουν ακόμα κι αυτό το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας,
προκειμένου να προωθήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους με κάθε θυσία και με κάθε κόστος, μη διστάζοντας όχι μόνο να αφήσουν να πάνε κυριολεκτικά στο βρόντο οι θυσίες κάθε απλού Έλληνα πολίτη, αλλά ακόμα και παίζοντας στα ζάρια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την υπόστασή της ανάμεσα στα προηγμένα κράτη του δυτικού κόσμου.

Με εργαλείο μια δήθεν “ριζοσπαστική Αριστερά”, αλλά στην πραγματικότητα ένα βαθύτατα συντηρητικό μόρφωμα, οι δυνάμεις του ξεπερασμένου συνδικαλισμού, του παρασιτισμού, της ισοπέδωσης της αριστείας και των αξίων, οι δυνάμεις εκείνες που δίνουν την ύστατη μάχη οπισθοφυλακών προκειμένου να διατηρήσουν τα προκλητικά για την κοινωνία προνόμια τους, ακόμα κι αν η χώρα εξοβελιστεί από την Ε-Ε και το ευρώ, προσπάθησαν να αναστείλουν και να ακυρώσουν όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, επαναφέροντας τις πολιτικές των ελλειμμάτων.

Πολιτικές  που ισοδυναμούν αφ ενός με υπερφορολόγηση όσων έχουν ως τώρα βάλει πλάτες και έχουν σηκώσει στους ώμους τους την προσπάθεια εξόδου από την κρίση και του περάσματος στη νέα, μεταμνημονιακή, αναπτυξιακή εποχή. Και που αφ ετέρου προαναγγέλλουν νέα, επαχθέστερα μνημόνια.

Ξέρουν, λέει, να διαπραγματευτούν αποτελεσματικότερα από εμάς. Η μόνη διαπραγμάτευση που μπορούν να κάνουν και αυτή με δυσκολία είναι με τις συνιστώσες τους.

Οφείλουμε, φίλες και φίλοι, να θέσουμε σε αδιάσπαστη ΕΝΟΤΗΤΑ προτεραιότητες. Ειδικά εδώ στη Φωκίδα αυτό είναι πιο αναγκαίο από ποτέ και σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές, τους συλόγους και τους κατοίκους της, εντός ή εκτός Φωκίδας, να διαμμορφώσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που και θα βασίζεται, θα προάγει και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η ΝΔ είναι δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου.Ήρθε η ώρα να πούμε  «όχι» στην πόλωση και το διχασμό. Όχι στις ακρότητες. Να πούμε  «ναι» στην ενότητα, «ναι» στη συνένωση δυνάμεων.

Θέλω να τονίσω ότι εμείς, η Νέα Δημοκρατία, επιλέγουμε το δρόμο της συνεννόησης, το δρόμο της σύνθεσης, το δρόμο της συναίνεσης. Το δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, που τόσο πολύ έχει λείψει τελευταία.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη.Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση. Καταλαβαίνω τον θυμό, την πικρία και τη στενοχώρια κάποιων. Αλλά δεν είναι ώρα τώρα να λύσουμε τους θυμούς μας. Είναι ώρα να συγχωρεθούμε μεταξύ μας, να βρούμε τα λάθη μας και την πίκρα μας να την αφήσουμε στην άκρη.Να βρούμε τη συνεννόηση και τη σύνθεση που απαιτείται να υπάρχει. Να σκεφτούμε σαν Έλληνες, να σηκώσουμε την ελληνική σημαία ψηλά. Να πάμε μόνο για την Ελλάδα.

Σας διαβεβαιώ ότι εμένα και την Ασπασία και τον Κώστα μας ενώνουν και μας συνδέουν τα κοινά προβλήματα, οι προοπτικές του νομού κι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για τον τόπο μας.
Αρκετούς από εσάς δεν τους γνώριζα και δε με γνωρίζανε. Δε βρεθήκαμε, όμως, τυχαία, εδώ. Μας έφερε σε αυτό τον κοινό δρόμο η ταύτιση των ιδεών μας, οι κοινές μας αγωνίες κι η βούλησή μας να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και την πατρίδα μας. Όλοι μας αγωνιστήκαμε, ο καθένας από τη σκοπιά του, για την επίτευξη των στόχων και των οραμάτων μας. Πολεμηθήκαμε, αμφισβητηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε από κέντρα και παράκεντρα. Όμως πετύχαμε πολλά. Έχουμε χαράξει ένα δρόμο, όλοι μαζί, που οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε ως το τέλος. Και θα το πράξουμε, παρ όλες τις αντιξοότητες.

Φίλες και φίλοι,

Βιώνουμε κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές. Θα έλεγα ιστορικές. Όλοι έχουμε βαρύτατες ευθύνες. Ευθύνες με πίστη κι απόλυτη ενότητα να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπέρβαση των δυσχερών στιγμών που ζούμε όλοι μας.

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε προ πάντων  στη νέα γενιά. Η πίστη κι η ενότητα επιβάλλεται να είναι τα όπλα μας. Δεν περισσεύει κανείς. Για αυτό σας καλώ να συμπαραταχτούμε την Κυριακή 20 του Σεπτέμβρη στον καλό αγώνα. Θα τα καταφέρουμε!Είναι η ώρα να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να την πάρουμε στους ώμους μας. Όλοι και όλες μαζί.

Σας ευχαριστώ πολύ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...