Τρεις ακόμα τζιχαντιστές είχαν συλληφθεί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι

Τρεις ακόμα τζιχαντιστές είχαν συλληφθεί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 24/03/2016 – 15:49

Τρεις ακόμα τζιχαντιστές είχαν συλληφθεί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της τουρκικής κυβέρνησης πως είχαν συλλάβει και απελάσει ένα από τα δύο αδέρφια που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με την τουρκική Sabah, μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές τρεις ακόμα τζιχαντιστές.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, ο Ελ Μπακράουι είχε απελαθεί από την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο και στη συνέχεια δύο μήνες μετά, τον περασμένο Αύγουστο, καθώς οι τοπικές αρχές υποπτεύονταν πως διατηρούσε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης των τουρκικών αρχών τέσσερις συνολικά ήταν οι ύποπτοι που συνελήφθησαν, ανάμεσα στους οποίους δύο Τούρκοι και δύο ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένου και του 29χρονου Βέλγου υπηκόου.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι εξηγούν πως οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, που εικάζεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση στην Τουρκία, ενώ οι δύο ξένοι μαχητές απελάθηκαν.

Όσο για τον Ελ Μπακράουι, ένας από τους αξιωματούχους, που διατηρεί την ανωνυμία του, δήλωσε: «Η αστυνομία τον ανέκρινε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να είναι ξένος μαχητής. Τον συνέλαβαν στην πόλη Γκαζιαντεπ».

Ο δεύτερος Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δήλωσε πως ο Ελ Μπακράουι εισήλθε στην Τουρκία τη δεύτερη φορά στις 11 Αυγούστου από το αεροδρόμιο της Αττάλειας και απελάθηκε δύο εβδομάδες μετά, την 25η Αυγούστου.

Παρ’όλα αυτά, δεν διευκρίνισε αν και ο αδελφός του βομβιστή του Βάζεντεμ, ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι είχε περάσει από την Τουρκία.

Η τουρκική Sabah τονίζει πως οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει περισσότερους από 36.500 υπόπτους για τρομοκρατία που είχαν σκοπό να μεταβούν στη Συρία και να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...