Τρομακτικά επεισόδια σε καταυλισμό προσφύγων στο Βέλγιο (Βίντεο)

Τρομακτικά επεισόδια σε καταυλισμό προσφύγων στο Βέλγιο (Βίντεο)

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 23/02/2016 – 23:30

Τρομακτικά επεισόδια σε καταυλισμό προσφύγων στο Βέλγιο (Βίντεο)

Εκτετατμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μεταξύ τουλάχιστον 100 προσφύγων σε καταυλισμό στο Βέλγιο.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί καθρέφτη για αθέατες πλευρές της προσφυγικής κρίσης και αποδεικνύει πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Leopoldsburg στο Βέλγιο, και σ’ αυτό εμπλέκονται Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες οι οποίοι επιτίθενται με τρομακτρική σφοδρότητα και έχθρα μεταξύ τους. Από την μια πλευρά βρίσκονται οι Σύριοι με τους Ιρακινούς και από την άλλη οι Αφγανοί. 

Όπως φαίνεται από το βίντεο, η σκληρότητα των επεισοδίων ήταν έντονη, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να χρησιμοποιούν ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους για να το ρίξουν στους αντιπάλους τους. Το περιστατικό ξεκίνησε από την άρνηση μιας γυναίκας από την Συρία να φοράει την μαντήλα μέσα στον καταυλισμό, κάτι που εξόργισε κάποιους φανατικούς Αφγανούς μουσουλμάνους ενώ οδήγησε κάποιους άλλους να την υπερασπιστούν.

Από τα πρωτοφανή για το Βέλγιο επεισόδια, υπήρξαν επτά τραυματίες ένας εκ των οποίων πήγε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Έντεκα από τους πρόσφυγες συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για επιθέσεις και καταστροφή περιουσίας. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...