Τσίπρας: Ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση στο ονοματολογικό

Τσίπρας: Ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση στο ονοματολογικό

Ο απολογισμός της τρίτης αξιολόγησης και το ονοματολογικό των Σκοπίων συζητήθηκαν εκτενώς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να ζητά να δημιουργηθεί μια ευρύτατα  κοινωνική  και πολιτική συναίνεση για το ζήτημα και το κόμμα να παίξει ρόλο παίρνοντας πρωτοβουλίες και ενημερώνοντας τους πολίτες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλους τους μετέχοντες μπήκε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατα κοινωνική  και πολιτική συναίνεση για το ζήτημα, Ενημερώνοντας το κόμμα  για την διαπραγματευτική ιστορία από το 1992 εως σήμερα .Τονίστηκε ότι πρέπει να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και να καταλάβουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη. Να τοποθετηθούν με σαφήνεια και χωρίς να παίζουν κρυφτούλι, καθώς όπως επισημάνθηκε εδώ συζητάμε για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί που  έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα για παραπάνω απο 25 χρόνια.

 

Όσο για τη στάση του Πάνου Καμμένου, εξακολουθούν να σχολιάζουν έχει μια διαφορετική τοποθετηση αλλά έχει πει πως από τη στιγμή που θα υπάρχει ευρύτερη συναίνεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο καθώς και ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό εξωτερικών΄.

 

Προβληματισμός για την έξοδο από τα μνημόνια

 

Συζήτηση έγινε και για τις τελικές διαπραγματεύσεις για την έξοδο από το Πρόγραμμα. Προβληματισμοί ακουστήκαν και απόψεις για το ποιες πρέπει να είναι οι κεντρικές μας επιδιώξεις. Μάλιστα, ειπώθηκε ότι προφανώς θα υπάρχει μια θεμελιώδης αλλαγή εφόσον βγούμε από το πρόγραμμα αυτός όμως δεν σημαίνει οτι θα είναι και όλα δυνατά.

Και επισημάνθηκε ότι στόχος είναι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα, να πάρουμε απόφαση για περαιτέρω  συγκεκριμενοποίηση  των μέτρων για το χρέος. Τονίστηκε δε, από τον Αλέξη Τσίπρα  ότι  ούτως η άλλως βρισκόμαστε σε φάση οπού τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων δείχνει ότι είμαστε σε μια πορεία θετική. Ενώ επισημάνθηκε ότι ενόψει αυτής της διαπραγμάτευσης πρέπει να οικοδομηθούν οι απαραίτητες συμμαχίες, γιατί υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στην Ελλάδα, που δε θέλουν να δουν μια θετική εξέλιξη σε οτι αφορά στην ολοκλήρωση του Προγράμματος και κυρίως η ΝΔ- όπως ειπώθηκε- έχει λόγους να μην θέλει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317890-Tsipras-Eyrytere-koinonike-kai-politike-synainese-sto-onomatologiko ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...