Τόσκας: «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα»

Τόσκας: «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα»

Στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι ο καθένας ξεχωριστά θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Δεν έχουμε στεγανά και απαγορευτικές γραμμές», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και επανέλαβε ότι «βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά».

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, καλείται πλέον η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βάση τις ανθρωπιστικές και τις ευρωπαϊκές αξίας, αλλά και με βάση τον ρεαλισμό.

Γιατί, εξήγησε, δεν μπορούμε να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας.

«Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες», πρόσθεσε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς για την επιστολή προς τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι «στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον Γιάννη Μουζάλα.

Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα».

«Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές», κατέληξε ο Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...