Χρ. Σπίρτζης: Τον Μάρτιο του 2017 ολοκληρώνεται η Κορίνθου-Πατρών

Κυριακή 12/06/2016 – 19:50 «Τα έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τον Μάρτιο του 2017», ξεκαθάρισε ο  αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης κατά την τοποθέτησή του σε συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Υποδομών και ο υπουργός ξεκαθάρισε πως,η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, ρίχνοντας σημαντικά το κόστος. «Θα πρέπει να απολογηθούν όσοι έκαναν κριτική στην τμηματική δημοπράτηση του έργου, αντί σε μία διαγωνιστική διαδικασία για να έλθουν πάλι οι πέντε μεγάλες εταιρίες με πολύ μεγάλο κόστος», τόνισε ο υπουργός. Κάτω από την μισή τιμή, το κόστος των έργων!  Η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση έριξε το κόστος πάνω από το μισό, αποκάλυψε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Για το πρώτο τμήμα της Πατρών-Πύργου η έκπτωση ξεπέρασε το 50%” και συμπλήρωσε ότι “θα δούμε τη δημοπράτηση κι άλλων τμημάτων μέσα στον τρέχοντα μήνα, τα οποία θα υπερκαλύπτουν το ήμισυ του οδικού άξονα».  Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που το υπουργείο θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.  Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα γίνει σύγκριση για να δούμε πόσο κόστιζαν πριν και πόσο θα κοστίσουν με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα (…) όσο κι αν μας κατηγορήσουν, οι πολίτες θα πληρώσουν τελικά λιγότερα από τα μισά χρήματα».
 Τέλος στο δίπολο Αθήνα – Θεσσαλονίκη Αλλάζει το αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που στηριζόταν στο δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ο υπουργός, καθώς στις  αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο του, περιλαμβάνεται και η ίδρυση διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών, η λειτουργία ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδοτήσεων και ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης έργων, η θέσπιση μητρώου υποδομών και πολλά άλλα, που σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη βάζουν σε νέα τροχιά την Ανάπτυξη. Σύσταση διεύθυνσης φυσικών καταστροφών Δυτικής Ελλάδας
 Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και ο υπουργός, αναφερόμενος στην Δυτική Ελλάδα ανακοίνωσε την ίδρυση της διεύθυνσης φυσικών καταστροφών Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα χαρακτήρισε «ντροπή» που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το είχε κάνει παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία από τις πιο σεισμογενείς ευρωπαϊκές περιφέρειες!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...