Άγρια κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα… γενέθλια Τσίπρα

Άγρια κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα… γενέθλια Τσίπρα

Με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο» ακόμη και ένα γεγονός ευχάριστο όπως τα γενέθλια μπορούν να πυροδοτήσουν μια άγρια κόντρα.

Αφορμή για την πιο πρόσφατη κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσαν τα σημερινά γενέθλια του πρωθυπουργού. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό και αποκάλυψε τι δώρο σκέφτεται να του έκανε: Κορνιζαρισμένη μια γελοιογραφία του Αρκά που γράφειγράφει: Εείμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;».  Η αναφορά έγινε σε σχέση με την ατάκα του κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian «αν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις για την κυβέρνηση, πολλοί θα πουν “ψεύτες”, αλλά κανένας δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή άτιμοι».

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στο…. δώρο του κ. Μητσοτάκη με non paper, ενώ σχόλιο εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.  «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κατανόηση και την συμπαράστασή μας για την επιλογή του να πει τον πόνο του στον κ. Πορτοσάλτε. Μπορούμε να του προτείνουμε και αστυνομικά μυθιστορήματα για την παραλία. Μπορεί να του φανούν πιο χρήσιμα από τον Αρκά», ήταν το σχόλιο από το κυβερνητικό στρατόπεδο.Ενώ, λίγο αργότερα ακολούθησε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «να είναι πιο προσεκτικός, όταν κατηγορεί για ψέματα την αριστερά». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνιστούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί για ψέματα την Αριστερά και τον Πρωθυπουργό. Ένας πολιτικός αρχηγός που είναι στενά συνδεδεμένος με τη διαπλοκή και το σκάνδαλο της Siemens, που για χρόνια δεν πλήρωνε τα δάνεια του “Κήρυκα Χανίων”, εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ιδιότητα και που εξακολουθεί να κρατά κρυφό το πόθεν έσχες της συζύγου του, οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλά για θέματα ακεραιότητας, απευθυνόμενος προς την Αριστερά.Από εκεί και πέρα, στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο καλύτερος πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων. Ζήτησε απολύσεις των συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρότεινε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη μείωση των κρατικών δαπανών.Αναμασώντας τις γνωστές φλυαρίες περί “συντεχνιών”, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει, με κάθε μέσο, την εκχώρηση ακόμα και του κρίσιμου τομέα του κοινωνικού κράτους στους ιδιώτες, χωρίς να τολμά να μιλήσει για το κόστος αυτής της επιλογής για τους πολίτες.Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη αμφισβητείται έμπρακτα ακόμα και από τα στελέχη του κόμματός του που παρευρέθηκαν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στη Λαμία».

ΝΔ: Ολοι γνωρίζουν ότι ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες

Ακολούθως η ΝΔ απάντησε στις ανακοινώσεις Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες«Όλοι, επίσης, παρακολουθούν την αγωνιώδη προσπάθειά του να κρατηθεί στην καρέκλα του με συκοφαντίες, με ψέματα και απόπειρα διχασμού του λαού μας. Δεν θα τα καταφέρει. Το παραμύθι του έπαψε να πουλάει», τονίζει συνεχίζοντας η ΝΔ και καταλήγει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τους Έλληνες. Και αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση, για να βγει η χώρα από την κρίση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/294701-Agria-kontra-kyberneses-ND-gia-ta-genethlia-Tsipra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...