Άρθρο 16,παρ.13:Σοβαρευτείτε αλλιώς Xρεωκοπίσατε !!! Βίντεο

-Γιατί θα πρέπει συνεχώς επί της διαδικασίας να τίθεται θέμα σειράς πριν τις δευτερολογίες να μιλά ο δήμαρχος αν αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό;

-Γιατί θα πρέπει να περνούν δύο ώρες μέχρι να μπούμε στην ημερήσια διάταξη;

-Γιατί 2,5 ώρες για τη συζήτηση του πρώτου θέματος.Για τη συζήτηση.Και όχι για λήψη απόφαση περί των οικονομικών;

Με την έναρξη της συνεδρίασης και επί των ανακοινώσεων ο δήμαρχος Γ.Μπουλές αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψης του κλιμακίου στον ΟΣΚ.

Ως προς την εξέλιξη αυτή μάθαμε ότι μέρος του δανείου από τον ΟΣΚ θα αντληθεί στις 18/12,η δημοπράτηση του έργου αν όλα πάνε καλά τον Απρίλιο του ’13 και η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής με τον νέο χρόνο του 2014.Δηλαδή υφιστάμενο καθεστώς αν όλα πάνε καλά τα πράγματα με διπλοβάρδιες στα σχολεία για μιάμιση σχολική χρονιά…Γιατί τα λυόμενα μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε.

Μάθαμε επίσης ότι η κ.Βιβιάνα Ρήγα είναι η νέα νομική σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας.(Σιδεροκέφαλη).

Δια στόματος δημάρχου επίσης μάθαμε ότι στοΚΕΠ λειτουργεί το ΚΕΦ.Το φορολόγικό ΚΕΠ δηλαδή που εκτελεί χρέη ταχυδρομείου για τις φορολογικές μας υποθέσεις προς τη μητέρα έδρα του Μεσολογγίου.

Στις ερωτήσεις,ο κ.Κοτσανάς ζήτησε να μάθει για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου και της Μ.Κ.Ο. Πράσινο+Μπλε .Ο κ.Κοτσανάς μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα των υπαλλήλων και για περιπτώσεις υπαλλήλων που δουλεύουν από τον καναπέ του σπιτιού τους και άλλοι όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοτσανάς από τις ρεματιές.

Στο θέμα της προημέρησιας διάταξης για την προσπελασιμότητα στην ορεινή Ναυπακτία,οι επαγγελματίες από τα ορεινά παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση και αξίωσαν έκτακτο κονδύλι για την προμήθεια αλατιού,κάτι που είναι υποχρέωση της περιφέρειας όπως τόνισε και ο δήμαρχος,που βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων αυτών,όμως δικαιολόγησε τη στάση του,ότι  θα πρέπει να επισημαίνεται ο ρόλος της περιφέρειας στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ.Κοτρωνιάς πρότεινε κονδύλι 5000 ευρώ για την αγορά αλατιού,αλλά και πίστωση για αγορά εκχιονιστικού μηχανήματοις εκ μέρους του δήμου,ενώ ο κ.Καρακώστας αποδεχόμενος τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει τόνισε ότι παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να περάσει το σύνθημα ”Πάρτε τις αλυσίδες σας και ελάτε στην Ορεινή Ναυπακτία”.Πρέπει είπε να κάνουμε προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε το δίκτυο ανοιχτό,να διαθέσουμε όλα τα τεχνικά μέσα ώστε το τοπίο να είναι λευκό και ο δρόμος μαύρος όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα που έκλεψε την παράσταση,τα οικονομικά δηλαδή του δήμου Ναυπακτίας,ο δήμαρχος είπε ότι οι υποχρεώσεις του δήμου την 1/1/2011  ανέρχονταν στα 8 εκατ.ευρώ,ο δήμος πλήρωσε τα 5.353.000 ευρώ και 711.000 το 2012.Έκτοτε είπε ο δήμαρχος αδυνατούμε να λόγω περικοπών στην τακτική επιχορήγηση να πληρώσει ο δήμος.Τον Οκτώβριο του 2011 οι τακτικές επιχορηγήσεις ήταν 639.000,το 2012 363.000.

Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις σήμερα είναι 2.800.000 ευρώ,και οι ληξηπρόθεσμες 1.500.000.Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε ότι προκειμένου να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός ο δήμος θα χρειαστεί να προβεί σε λήψη δανείου,ενώ μέχρι τις 13/11/2012 τα συνολικά έσοδα του δήμου ανήλθαν στα 3.164.000 ευρώ.

Ο κ.Παπαθανάσης πήρε το λόγο και κατηγόρησε το δήμαρχο αναφερόμενος σε προσλήψεις επιστημονικών συνεργατών,ιδιαίτερα γραφεία,πολιτιστικά,προμήθειες και καύσιμα,χωρίς τελικά να μπορέσει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ούτε ένα έργο.

Ο κ.Κοτσανάς αναφέρθηκε στην κατανομή της ΣΑΤΑ για το 2012 που ανέρχεται στα 471.470 ευρώ,ενώ ο δήμαρχος είπε ότι ταχρήματα αυτά βρίσκονται για την ώρα σε μια κόλλα χαρτί και όχι στα ταμεία του δήμου,θεωρώντας ότι δεν μπορεί να τα υπολογίζει ακόμη αφού δεν τα έχει εισπράξει.

Ο κ.Καρακώστας ανέφερε ότι μπορούμε και χωρίς τους συνεργάτες.Ο κ.Χαλαζιάς ότι κάποιοι θέλουν την οικονομική αποτυχία του δήμου

Μέσα στον κακό χαμό για το αν θα πρέπει πριν τις δευτερολογίες των επικεφαλής θα πρέπει να τοποθετείται ο δήμαρχος ώστε να γνωρίζουν τις θέσεις του,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρέπεμψε στο άρθρποο 16,παράγραφος 13 επί της διασδικασίας.

Κλείνοντας ο δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στον πρώτο χρόνο που η αντιπολήτευση έβαζε προσχώματα ώστε να μην κατατεθεί προυπολογισμός,είπε ότι ο δήμος λέει τα πράγματα με το όνομά τους,είμαστε είπε εδώ για να προστατεύσουμε την κοινωνία,χρειάζεται ένα συμπαγές δημοτικό συμβούλιο(που δεν υπάρχει) και κατέληξε ότι όλοι θα κριθούμε….

Όλα όσα είδαμε ,ακούσαμε και μας άρεσαν στο δημοτικό συμβούλιο.

-Πολές φορές έχουμε δει το ίδιο έργο.Δηλαδή,άργητα και καθυστέρηση.Χρειάστηκε 2 ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης προκειμένου να δεήσει ο Κύριος να εισέλθει το σώμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.Άλλες 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί το πρώτο θέμα για τα οικονομικά του δήμου.Και με το τέλος η αντιπολήτευση να φεύγει απο τη συνεδρίαση για να συνεχιστεί το δημοτικό συμβούλιο των υπολοίπων 33 θεμάτων χωρίς τις παρατάξεις τωνΠαπαθανάση-Κοτσανά.

-Οι Ορεινοί ήρθαν για αλάτι,αλλά μάλλον στύλες άλατος έφυγαν.Ούτε σπυρί δεν πήραν αφού όπως είπε ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ο ρόλος και οι υποχρεώσεις που έχει η περιφέρεια στο θέμα αυτό.Όμως ο δήμος θα βρίσκεται αρωγός στο πλευρό των επαγγελματιών των βουνών,όμως ….ανάλατος.!!!

-Κύριε Κοτρωνιά σιγά μην εγκριθεί πίστωση για αγορά εκχιονιστικού.Εδώ δεν εγκρίνονται τα 5 χιλιάρικα για αλάτι.

-15000 ευρώ για δημοσιεύσεις στο ΕΜΠΡΟΣ και 4000 στη Ναυπακτία από το δήμο Ναυπακτίας.Κατηγορίες αντιπολήτευσης για στενή σχέση δημάρχου με την πρώτη εφημερίδα.Έχει τις κατάλληλες εγκρίσεις από το υπουργείο η εφημερίδα ανταπάντησε ο δήμαρχος.Θέμα που θα έχει συνέχεια (απάντηση της εφημερίδας πρτος Κοτσανά) από πλευράς εφημερίδας στο φύλλο της Παρασκευής….

-Μάλιστα ο πρόεδρος προκάλεσε το οποιονδήποτε καταφέρει με την οικογενειά του να διασχίσει τον κατήφορο μετά τον Αη-Γιάννη στην Άνω Χώρα χωρίς αλυσίδες.Ο καταφέρνων τον άθλο τούτο κερδίζει ζεστή διαμονή σε κατάλυμα της αρεσκείας του…

-Η εξέλιξη που μάλλον είναι πιο πιθανή στο θέμα της σχολικής στέγης είναι να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες επισκευής κατά τον Απρίλη,και με το καλό όταν επιστρλεψουν οι μαθητές από τις επόμενες Χριστουγεννιάτικες διακοπές να μπουν στο νέο τους επισκευασμένο σχολείο.Αυτό είναι το καλό και αισιόδοξο σενάριο,για το οποοίο όλοι θα πρέπει να παλέψουμε.Και αυτό γιατί,αυτό θα πρέπει να έχουμε σα στόχο.Το πιο σύντομο χρονικό διάστημα.Χρειάζεται συνεχής επιφυλακή και ανάλογη πίεση ως προς αυτό το σενάριο…Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο κακό σενάριο γιατί με πιάνουν εφιάλτες.Η λύση των λυόμενων μάλλον πάει στις καλένδες και καλά θα κάνει αφού για μιάμιση χρονιά (αν αυτό επιτευχθεί) θα είναι μια λογική χρονική διάρκεια για την οποία η Ναυπακτιακή κοινωνία μπορεί να κάνει υπομονή προκειμένου να αποκτήσουν αυτή και οι επόμενες γενιές ένα ασφαλές σχολείο.Το έχουμε πει πολλές φορές ότι το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις.

-Τι εννούσε ο Κοτσανάς όταν είπε ότι κάποιοι από τους εργάτες που προσελήφθησαν τελευταία μέσω των προγραμμάτων της Μ.Κ.Ο  Πράσινο+Μπλε,ότι δουλεύουν από τον καναπέ και κάποιοι από τις ρεματιές;Αυτός δεν είναι εργατικό μεσαίωνας,αλλά εργατική αναγέννηση.

-Είπα κι εγώ ότι δεν θα μπορέσει ο Καρακώστας να μου δώσει τροφή…Αμ δε..Μου την πρόσφερε απλόχερα.”Πάρε τις αλυσίδες σου και έλα στην Ορεινή Ναυπακτία”Το σλόγκαν που προτείνεται για την ανάδειξη του Ορεινού Χειμερινού όγκου του δήμου.

Εγώ θα προτείνω και κάτι ακόμη στον Καρακώστα.Πάρτε και το αλάτι σας κοντά.Ρίχνει την πίεση,λιώνει το χιόνι και παστώνει.!!!!

-Άρθρο 16,παράγραφος 13 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.Σοβαρευτείτε αλλιώς χρεωκοπίσατε !!!

Δείτε βίντεο από τη συνεδρίαση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...