Έγγραφο Ντάισελμπλουμ, βάζει το χρέος στην ατζέντα του Eurogroup

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» της ελληνικής Οικονομίας, το μεγάλο δημόσιο χρέος και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής του, θα βρεθούν στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου σύμφωνα με έγγραφο του πρόεδρου του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το  ενημερωτικό έγγραφο που δημοσίευσε η ολλανδική κυβέρνηση, αναφέρει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Σύμφωνα με τον Ολλανδό, βάση των συζητήσεων, θα είναι η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου 2016, το οποίο προβλέπει ότι περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018, και μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ, έχει ξεκαθαρίσει πως οι αποφάσεις για μείωση του χρέους, είναι απαραίτητες, αλλά οι ευρώ-δανειστές,  δε χρειάζεται μεν να τα εφαρμόσουν άμεσα. Αυτό που θέτει ως προϋπόθεση  το Ταμείο, είναι μία δήλωση από το Eurogroup, με δέσμευση σε συγκεκριμένα μέτρα, ώστε αυτά να ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018.

 

Στη συνεδρίαση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να υποβάλει προς συζήτηση το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους  που ετοίμαζε το προηγούμενο διάστημα και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής,  δεν θα στοιχίζουν στους φορολογούμενους των κρατών που έχουν δανείσει την Ελλάδα. Μία συμφωνία, ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283956-Eggrapho-Ntaiselmploym-bazei-to-chreos-sten-atzenta-toy-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...