Ένας νεκρός από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Φονικός είναι τελικά ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή νότια του Ηρακλείου Κρήτης το πρωί της Δευτέρας. Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους σε εκκλησία και σε κτήριο που κατέρρευσε. Τελικά ο εγκλωβισμένος στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Αρκαλοχωρίου βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια. Ο άτυχος εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ακόμα ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος. Ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία είναι κλειστός από έναν μεγάλο βράχο που κατρακύλησε λόγω του σεισμού.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του, καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί και σε άλλα σπίτια, κυρίως οικοδομές των οποίων ο σκελετός επιβαρύνεται συνεχώς από την ακολουθία των μετασεισμών.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 10:30, 24 χιλιόμετρα ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 344 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 09:15 στην ανατολική Κρήτη.
Εν τω μεταξύ, κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.


Πληροφορίες από ΑΠΕ, e-kriti


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...