Αγκαλιές ξανά στην Ουχάν

Αγκαλιές ξανά στην Ουχάν
Αγκαλιές ξανά στην Ουχάν


08/04/2020 – 17:26

Το χαμόγελο επέστρεψε στα πρόσωπα πολλών ανθρώπων στην Κίνα, αφού για πρώτη φορά σήμερα, έπειτα από 11 εβδομάδες καθολικής καραντίνας, μπορούν και πάλι να βγουν εκτός της Γουχάν, της κινεζικής πόλης όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός και έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σήμερα οι αρχές ήραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μέσα σε λίγες ώρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη με τρένα και αεροπλάνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έτσι, πολλοί γιατροί μπορούν πια να γυρίσουν στα σπίτια τους, αφού το καθήκον τους κράτησε για πολύ καιρό στην πόλη αυτή, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα του κορωνοϊού στην Κίνα.

Βέβαια κάθε άλλο παρά επιστροφή στην κανονικότητα είναι, αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά, οι άνθρωποι υποβάλονται σε θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους σε κτίρια ενώ η χρήση μάσκας συνιστάται αρκετά.

Ωστόσο η δυνατότητα να ταξιδεύουν είναι μεγάλη ανακούφιση και μόνο εντός της σημερινής ημέρας εκτιμάται ότι περίπου 65.000 θα αναχωρήσουν από την πόλη.

Για να ταξιδέψουν θα πρέπει όμως να έχουν μια εξουσιοδότηση μέσα από ένα υποχρεωτικό app (εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο) που ελέγχει την υγεία τους.

Την Τετάρτη οι τοπικές αρχές δεν ανακοίνωσαν κανένα νέο κρούσμα στην πόλη.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι στη Γουχάν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και πάνω 2.500 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους, περίπου το 80% όλων των θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...