Αγρίνιο: Ξεσπά ο γαμπρός του 51χρονου που πήρε εξιτήριο για πνευμονία και κατέληξε λίγες μέρες μετά (video)

Ξεσπά στο Tlive ο γαμπρός του 51χρονου Παναγιώτη Καραγκούνη που πήρε εξιτήριο για πνευμονία και κατέληξε λίγες μέρες μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

O 51χρονος έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα (22/4), δέκα ημέρες μετά το εξιτήριο που είχε λάβει από το νοσοκομείο Αγρινίου. Στις 22/4 είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο σε βάρια κατάσταση.

«Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Τον βάλανε μέσα στο χώμα και άφησαν πίσω τα ορφανά. Θα πληρώσουν», λέει χαρακτηριστικά ο γαμπρός του 51χρονου.

Συγκεκριμένα ο γαμπρός του 51χρονου ανέφερε: «Ήταν ένας υγιής άνθρωπος χωρίς κανένα ιστορικό με την υγεία του ανέφερε ο γαμπρός του. Στις 27 Μαρτίου επιστρέφοντας από ένα ταξίδι ο 51χρονος, εμφάνισε πυρετό. Πήγαμε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Αγρινίου όπου και μπήκε μέσα για εξετάσεις. Μας είπαν έχει ένα κρυολόγημα κάτι συμβαίνει εκεί. Του είπαν θα πάρετε αυτή την αντιβίωση και θα είστε καλά. Δεν έγινε εισαγωγή, φύγαμε από το νοσοκομείο».

Τα επόμενα 24ωρα η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται και η οικογένεια του τον μετέφερε εκ νέου στο νοσοκομείο.

«Πήγε στο νοσοκομείο με κορεσμό 80, δεν κατάλαβαν από την αρχή τη σοβαρότητα, την επικινδυνότητα», λέει ο γαμπρός του.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έκανε εξετάσεις και αρχίζουν οι αντιβιώσεις. Η αξονική του ήταν πολύ χάλια, είναι πέντε μέρες στο νοσοκομείο με αντιβίωση συν 4 μέρες που έχει πάει από τα ΤΕΠ. Έκανε αξονική και η εικόνα του ήταν για εντατική».

Σύμφωνα με τον γαμπρό του 51χρονου μετά από μερικές ημέρες οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο. «Είσαι έτοιμος να φύγεις, κυκλοφορούν μικρόβια εδώ μέσα», υποστηρίζει πως του είπαν.

Η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία και μετά το εξιτήριο ήταν να κάνει οξυγονοθεραπεία στο σπίτι του και να λαμβάνει για 4 ημέρες αντιβίωση και κορτιζόνη.

Ο γαμπρός του έστειλε τον ιατρικό φάκελο σε καθηγητή πνευμονολόγο στην Αθήνα. «Αύριο ο άνθρωπος πρέπει να έρθει για εισαγωγή, δεν πρέπει να είναι εκτός νοσοκομείου γιατί τον βγάλανε», του είπε ο πνευμονολόγος.

Ο βήχας όμως παρέμεινε και τον μετέφεραν για τρίτη φορά στο νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση. «Ήταν ζωντανός νεκρός, είχε σηπτικό σοκ, πονούσε παντού. Μας είπαν πως πρέπει να χειρουργηθεί. Τον ανοίξαμε και τον κλείσαμε μας είπαν μετά είναι από τα μικρόβια αυτό», λέει ο γαμπρός του.

Λίγες ώρες αργότερα ο 51χρονος κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Για τον θάνατο του 51χρονου εξέδωσε ανακοίνωση η Διοίκηση του Γ. Ν. Aιτωλοακαρνανίας. Αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του ασθενούς ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Από την Διοίκηση του Γ. Ν. Aιτωλοακαρνανίας γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με Ιατρικό Ανακοινωθέν της 23/04/2024, τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του ασθενούς με τα αρχικά ΠΚ 50 ετών για τον οποίο γίνεται αναφορά στον σημερινό τύπο, έχουν ως ακολούθως:

Ο ασθενής προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων στις 22/04/2024 ασταθής αιμοδυναμικά, ταχυπνοϊκός με εικόνα οξείας κοιλίας, ανουρικός, αναφέροντας οξύ κοιλιακό άλγος με συνοδούς εμετούς και διαρροϊκές κενώσεις από τριημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και οδηγήθηκε για επείγουσα αξονική τομογραφία θώρακος καθώς και άνω κάτω κοιλίας για αποκλεισμό ανευρύσματος αορτής.

Από τον απεικονιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ελεύθερη συλλογή υφηπατικά και στο δουγλάσσειο καθώς και οιδηματώδης χοληδόχος κύστη. Διενεργήθηκε υπέρηχος κοιλίας με όμοια ευρήματα. Λόγω της κλινικής εικόνας και αιμοδυναμικής αστάθειας ο ασθενής οδηγήθηκε προς επείγουσα ερευνητική λαπαροτομία από την οποία διαπιστώθηκε εικόνα βαριάς ισχαιμίας ήπατος. Ο ασθενής κατά την εισαγωγή του στη Μ.Ε.Θ. είχε βαριά αιμοδυναμική αστάθεια σε έδαφος σηπτικής καταπληξίας με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μετά την παρέλευση διώρου, παρουσίασε καρδιακή ανακοπή και εξέπνευσε.

Στο ιστορικό του ασθενούς αναφέρεται αρτηριακή υπέρταση, υπερχολιστερολαιμία, κάπνισμα. Η πρώτη προσέλευση του ασθενούς στα Τ.Ε.Π. ήταν στις 27/03/2024 όπου διεγνώσθηκε με λοίμωξη αναπνευστικού όπου και συνεστήθηκε εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική την οποία και αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Χορηγήθηκε αντιβιοτική αγωγή και συνεστήθη επανέλεγχος εντός ολίγων ημερών. Μετά την παρέλευση4 ημερών και συγκεκριμένα στις 31/03/2024 ο ασθενής επανήλθε στα Τ.Ε.Π. λόγω μη υποχώρησης των συμπτωμάτων και έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική. όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος επί 13 ημέρες έως 12/04/2024, ημέρα κατά την οποία εξέρχεται κλινικοεργαστηριακά βελτιωμένος με οδηγίες να συνεχίσει αντιβίωση για τέσσερις ημέρες.

Ο ασθενής αφότου έλαβε το εξιτήριο του δεν επισκέφτηκε ξανά το Νοσοκομείο Αγρινίου παρά μόνο 10 ημέρες μετά στις 22/04/2024 όπου προσεκομίσθη στα επείγοντα του Νοσοκομείου με την προαναφερόμενη βαρύτατη κλινική εικόνα.

Οι οικείοι και ο ίδιος ανέφεραν ότι μετά το πέρας της αντιβιοτικής αγωγής που έλαβε παρουσίασε εμπύρετο οπότε και επισκέφθηκε ιδιώτη πνευμονολόγο από τον οποίο έλαβε νέα αντιβιοτική αγωγή και εισπνεόμενα.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του ασθενούς και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

AGRINIOPRESS.GR



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...