• «Βροχή» αγωγών από τους Αιτωλοακαρνάνες Πυροσβέστες για την απλήρωτη υπερεργασία
  • 9.000 απλήρωτα 8ωρα
  • Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΕΥΠΣΔΕΙΝ) κατέθεσε στα Πρωτοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας αγωγές για την απλήρωτη υπερεργασία και την έλλειψη ρεπό
  • Τι αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καγκάδης

Με σκοπό τη θεσμοθέτηση και στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής της αμοιβής της εργασίας πέραν του ωραρίου και την αποπληρωμή  των ωφελούμενων ρεπό, που έχουν συσσωρευτεί διεκδικούν οι πυροσβέστες της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΕΥΠΣΔΕΙΝ) μέσω της δικαστικής οδού!

Προσφάτως κατατέθηκαν στα Πρωτοδικεία της Δυτικής Ελλάδας οι αγωγές των πυροσβεστών. Στην Αιτωλοακαρνανία στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, που αφορά τους υπηρετούντες στην περιοχή του Μεσολογγίου (Π.Υ. Μεσολογγίου, Διοίκηση Νομού, της Π.Υ. Ναυπάκτου και του Π.Σ. Αυτοκινητοδρόμων στην Καλαβρούζα) και στο Πρωτοδικείο Αγρινίου (που αφορά τους υπηρετούντες στο Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, το Θέρμο και τους δύο Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς). Συγκεκριμένα την Αιτωλοακαρνανία, όπως πληροφορείται η «Σ», 250 με 260 πυροσβέστες διεκδικούν 9.000 απλήρωτα οκτάωρα!

Σκοπός της διεκδίκησης είναι η προσαρμογή του πενθημέρου στο ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που είναι 46 ευρώ μικτά, 39,87 ευρώ καθαρά.     

Η μη «αποπληρωμή» με ρεπό της υπερεργασίας έχει οδηγήσει στη μη ανάπαυση των πυροσβεστών. Χιλιάδες ώρες ξεκούρασης που δικαιούνται, όσοι πυροσβέστες κάνουν υπερεργασία έχουν χαθεί. Οι αναρίθμητες ώρες που εργάζονται επιπλέον κατά την αντιπυρική περίοδο δεν μπορούν να καλυφτούν ούτε κατά την υπόλοιπη περίοδο, με αποτέλεσμα πολλοί πυροσβέστες να έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω κούρασης και εξάντλησης!

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν περιπτώσεις πυροσβεστών που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν λάβει ουδέποτε τα ρεπό τους!

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καγκάδης

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Καγκάδης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: « από πέρυσι, μετά την αντιπυρική περίοδο στο πλαίσιο της οποίας οι επιφυλακές ήταν πάρα πολλές ξεκίνησε η διεκδίκηση αυτή. Δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ να δουλέψουμε, αλλά και ποτέ δεν έχουμε λάβει τα ρεπό, που προβλέπονται για την υπερεργασία ως ανταμοιβή.

Συνεπώς, προκύπτουν χιλιάδες ώρες απλήρωτης εργασίας και γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα ρεπό από τους υπηρετούντες σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Αχαΐα, τα νησιά του Ιουνίου και την Αιτωλοακαρνανία και καταθέσαμε την αγωγή σε κάθε Πρωτοδικείο. Η οικονομική διεκδίκηση που έχουμε είναι προσαρμοσμένη στο νόμο. Ζητάμε 46 ευρώ μεικτά και 39,87 ευρώ ανά οκτάωρο. Η δικαστική διεκδίκηση είναι πλέον μονόδρομος.

Δεν αρνούμαστε να δουλέψουμε πέραν του ωραρίου, αλλά να υπάρχει και η αντίστοιχη αμοιβή της υπερεργασίας. Όπως ισχύει και για το υπόλοιπο δημόσιο, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας απονομής και χορήγησης της υπερεργασίας και για το Πυροσβεστικό Σώμα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...