Αμηχανία και αγωνία στην κυβέρνηση!!

Αμηχανία και αγωνία στην κυβέρνηση!!
Αμηχανία αλλά και δυσφορία επικρατεί στους κόλπους της συγκυβέρνησης μετά το «ναυάγιο», στο Eurogroup, έχοντας ωστόσο και η ίδια βαρύτατες ευθύνες καθώς δεν επέδειξε διαπραγματευτική πυγμή στις συνομιλίες. 
«Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί, οι εταίροι, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει», τονίζει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως επισημαίνει  «από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».

Εκτιμά επίσης, πως «οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».

Αύριο ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κριτική στους Ευρωπαίους ασκούν και  οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί την ευρωζώνη να μη χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως άλλοθι  για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, έπρεπε να υπάρξει χθες απόφαση «ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας ότι, είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης, σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...