«Αναίμακτη» η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα;

«Αναίμακτη» η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα;
Αρχίζει αύριο στο ΣΕΦ η τριήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με βασική επιδίωξη το σχήμα της Αριστεράς να μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα, χωρίς πάντως να λείπουν οι αντιδράσεις κυρίως από τις συνιστώσες της ριζοσπαστικής πτέρυγας του χώρου.
Εισηγητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπας ενώ η Σοφία Σακοράφα  θα παρουσιάσει το σχέδιο οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι, που θα λάβουν μέρος στη Συνδιάσκεψη, από τις 550 συνελεύσεις οι οποίες διεξήχθησαν σε όλη την Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής τα μέλη ανέρχονται σε περίπου 35.000, δηλαδή έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν οι ψηφοφορίες και θα εκλεγεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο της άνοιξης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, «ο νέος φορέας θα είναι ενιαίος και πλουραλιστικός. Η τελική μορφή και δομή λειτουργίας του θα εξεταστεί από το ίδιο το συνέδριο, όπως και η σχέση του με τις συνιστώσες, οι οποίες έχουν το αυτονόητο δικαίωμα της αυθυπαρξίας και του αυτοπροσδιορισμού τους σε σχέση με τον ενιαίο πολιτικό φορέα».

Αρχικά είχε υπολογιστεί ότι ο αριθμός των μελών του οργάνου θα είναι 301, ενώ υπάρχουν και άλλες προτάσεις για μικρότερο αριθμό. Στην περίπτωση που ο αριθμός των μελών παραμείνει ίδιος, τα 226 (75%+1) θα εκλεγούν απευθείας από την Συνδιάσκεψη και τα 75 (25%) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με κατανομή που θα καθορισθεί έπειτα από διαβούλευση.

Το Κεντρικό Όργανο θα εκλέξει στη συνέχεια Γραμματεία, ο αριθμός των μελών της οποίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αν και η αρχική πρόταση ήταν να αποτελείται από 35 μέλη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...