Ανακοίνωση των Θέσεων της παράταξης ¨Συνεργασία Πολιτών¨ του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Για το Δήμο Ναυπακτίας ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη δραστηριότητα που του δίνει νέα αναπτυξιακή διάσταση, αφού παρέχεται η δυνατότητα να προσφέρεται τουριστικό προϊόν για όλο το χρόνο και σε πολλά επίπεδα δραστηριοτήτων, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού.

Οι νέοι συγκοινωνιακοί άξονες που έχουν δοθεί σε κυκλοφορία στη χώρα μας, φέρνουν την πόλη της Ναυπάκτου, αλλά και τη Ναυπακτία, στο κέντρο των πλέον σημαντικών τουριστικών αξόνων της χώρας: Ολυμπία – Ναύπακτος – Δελφοί, Αθήνα – Κόρινθος – Ναύπακτος – Γιάννενα. Στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και μέσα από τη βαθιά οικονομική κρίση που περνά η χώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να προβούμε σε αναδιάταξη και επανασχεδιασμό.

Ο Δήμος οφείλει να σταθεί αρωγός στους επαγγελματίες του τουρισμού και μέσα από σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών να αναδείξει και να προβάλλει μεθοδικά και ποικιλότροπα το παρεχόμενο πολυεπίπεδο τουριστικό προϊόν, ώστε η Ναύπακτος και η Ναυπακτία να γίνουν ελκυστικός τουριστικός πόλος σε ετήσια βάση μέσα σε ένα αναδυόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Προς το σκοπό αυτό η αναβάθμιση της λειτουργία του Γραφείου Τουριστικών πληροφοριών του δήμου καθίσταται επιτακτική. Η πόλη της Ναυπάκτου, με το φυσικό της περιβάλλον, την Ιστορία της, την καστροπολιτεία της, το λιμάνι της, είναι η προμετωπίδα στη διεκδίκηση ποιοτικού και ποσοτικού τουρισμού.

  • Η δημιουργία εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου με παράλληλη διοργάνωση και φιλοξενία κλαδικών –εθνικών και διεθνών- εκθέσεων θα οδηγήσει στην σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης, καθ όλη τη διάρκεια του έτους και θα την τονώσει οικονομικά. 
  • Οι αρχαιολογικοί χώροι της πεδινής Ναυπακτίας, ξεκινώντας από τη Βαράσοβα με τα ασκηταριά της, την Παναγία την Παναξιώτισα, περνώντας στην Αρχαία Μακύνεια, το Αρχαίο Μολύκρειο, τον αρχαιολογικό χώρο της Βελβίνας και καταλήγοντας στο Ασκληπιείο αποτελούν ένα σύμπλεγμα τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που δίνει διεξόδους ποιότητας.
  • Η ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων θα τους μετατρέψει σε ζωντανούς πόλους έλξης τουριστών.
  • Ισχυρός πόλος τουριστικής ανάπτυξης είναι ο ορεινός όγκος του Δήμου, ο οποίος με τις κατάλληλες παρεμβάσεις (π.χ. διαμόρφωση πεζοπορικών, ορειβατικών και ποδηλατικών διαδρομών, διαμόρφωση χώρων αναψυχής, θεματικών πάρκων, χώρων ασφαλούς στάθμευσης τροχόσπιτων κλπ) και με το συνδυασμό ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας, παραθέτει ποικιλία ενδιαφερόντων στους επισκέπτες του. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής μας τα Λουτρά Στάχτης και Αγραπιδόκαμπου και την Ευηνολίμνη, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών. H ανάδειξη των πανέμορφων οικισμών μας (Πλάτανος, Άνω Χώρα κλπ), σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οδικού δικτύου προς τους οικισμούς αυτούς, θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σε μεγάλο βαθμό. Αξιοποίηση και ανάδειξη της ολυμπιακών προδιαγραφών πίστας κανόε – καγιάκ, με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου.
  • Ισχυρότατος, επίσης, πόλος τουριστικής ανάπτυξης είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου όλου του δήμου μας, από Ναύπακτο έως Κρυονέρι μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Το θαλάσσιο μέτωπο του δήμου μας προσφέρεται για ποικίλες θαλάσσιες αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες (kite surf, ιστιοπλοΐα, windsurf κ.α.), που θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών καθ όλη τη διάρκεια του έτους.H αναρριχητική πίστα της Βαράσοβας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προσέλκυσης αθλητικών και τουριστών. Επιτακτική είναι η ανάγκη εξεύρεσης λύσης ασφαλούς ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής με την κατασκευή Μαρίνας Ναυπάκτου. Επίσης θα δρομολογηθεί η κατασκευή επιπλέον εγκαταστάσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και αλιείας σε Αντίρριο, Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι.
  • Κωδικοποιώντας τις δράσεις που προσφέρει η Ναυπακτία στον τομέα του τουρισμού – πολιτισμού, αυτές εκτείνονται στους τομείς:
  • Αγροτουρισμού
  • Ορειβατικού – αναρριχητικού και Περιηγητικού τουρισμού
  • Θρησκευτικού τουρισμού
  • Πολιτιστικού τουρισμού
  • Παραθεριστικού τουρισμού
  • Κυνηγητικού τουρισμού
  • Αθλητικού τουρισμού
  • Συνεδριακού τουρισμού
  • Εναλλακτικού τουρισμού
  • Βιωματικού τουρισμού


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...