Ανδρέας Λοβέρδος: Δημιουργία νέου κόμματος μέσα στο 2013

Ανδρέας Λοβέρδος: Δημιουργία νέου κόμματος μέσα στο 2013
Την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προσφάτως ανακοίνωσε τη δημιουργία της κίνησης «ΡΙΚΣΣΥ» (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο κόμμα, λέγοντας ότι «η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι αλαζονική» και τόνισε ότι το 70% με 80% των ανθρώπων που θα το πλαισιώσουν θα είναι νέα πρόσωπα. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «το στοιχείο της διάκρισής μας είναι ότι η πολιτική μας θα φέρει σε επαφή τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα» και θα φέρει την «απεμπλοκή από τα δεσμά της γραφειοκρατίας. Αυτά ακούγονται χρόνια και δεν γίνονται».

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα. Απαντώντας στο αν θα το ψηφίσει, είπε ότι πρώτα θα το αξιολογήσει, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να ωθήσει την κυβέρνηση σε εκλογές, καθώς ο λαός δε θέλει εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει.

Αναφερόμενος στην προσωπική του πορεία, εκτίμησε πως έχει πετύχει στους βασικούς του στόχους και χαρακτήρισε τον ΕΟΠΥΥ ως «την πιο μεγάλη μας ενέργεια». Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το πρόβλημα χρηματοδότησης δεν είναι του ΕΟΠΥΥ αλλά της Ελλάδας. Είπε ακόμα ότι αν δεν γίνονταν ο ΕΟΠΥΥ, θα δίνονταν μεν οι συντάξεις, αλλά θα υπήρχε περίθαλψη.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ακόμα να αλλάξει ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και σημείωσε ότι τόσο τα κόμματα όσο και οι βουλευτές, πρέπει λαμβάνουν ιδιωτικά και όχι δημόσια χρήματα, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνεται με διαφάνεια.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν εμφανίζει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένα όχημα που μεταφέρει αγανακτισμένους πολίτες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...