Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού για τη γέφυρα του Ευήνου στο Περιφερειακό συμβούλιο

Σήμερα Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής, υλοποιώντας πρόσφατη σχετική απόφαση, παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Συντονιστικής αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα, που δημιούργησαν οι καταρρεύσεις των γεφυρών του Ευήνου στους κατοίκους του Γαλατά, του Περιθωρίου, του Ευηνοχωρίου και όλων των άλλων γειτονικών χωριών. Εξέφρασαν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου για το ότι, αν και έχουν περάσει από τότε τέσσερις μήνες, δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα έργα που θα δώσουν την άμεση και προσωρινή λύση και θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων των παρευήνιων Κοινοτήτων και απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε:

1. Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης / επιδιόρθωσης της σιδερένιας γέφυρας, αλλά και οι εργασίες για την κατασκευή της οδικής γέφυρας.

2. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των Κοινοτήτων Γαλατά και Ευηνοχωρίου με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων.

3. Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες αγρότες που εδώ και τέσσερις μήνες (από την καταστροφή δηλαδή της γέφυρας στις 12/12/2021) αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους.

4. Να υπαχθούν οι μαθητές της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου στο Ειδικό Καθεστώς, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρομμάτης δήλωσε ότι:

α. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, συν – πλην πέντε ημέρες, θα έχει γίνει ο δρόμος μέσα από το ποτάμι και θα παραδοθεί για χρήση πρωτίστως για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής, των Ασθενοφόρων και των τροχοφόρων της Αστυνομίας.

β. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Μεταφορών, που έγιναν στις 12/02/2022, η κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από σήμερα.

γ. Σε σχέση με την επισκευή της σιδερένιας γέφυρας, έχει ήδη δοθεί στον ανάδοχο εντολή για τη σύνταξη σχετικής μελέτης. Η επισκευή της θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο αίτημα χρηματοδότησής της και, από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι, η επισκευή της θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.    

Ο αγώνας συνεχίζεται. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, ενημερωνόμαστε, παραμένουμε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, μέχρι την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής, εκτός απροόπτου, θα γίνει την Τρίτη, 26/04/2022 και ώρα 19:00΄ στην πλατεία του Γαλατά. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!           



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...