Αποκρατικοποιήσεις: Τη συνδρομή του ΝΣΚ ζήτησε το Μαξίμου

Αποκρατικοποιήσεις: Τη συνδρομή του ΝΣΚ ζήτησε το Μαξίμου
Τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για τη νομική κάλυψη των αποκρατικοποιήσεων – συγχωνεύσεων δημόσιων φορέων και οργανισμών ζητεί το Μαξίμου, προκειμένου να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Συγκεκριμένα, με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με σκοπό -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- την επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, εταιρειών και οργανισμών και περαιτέρω συνέπεια τη μείωση του σχετικού δημοσιονομικού κόστους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει τη δυνατότητα να ‘καλύψει’ νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Σημειωτέον ότι στην προσπάθεια σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Με την ενέργεια αυτή επιχειρείται να μπει τέλος στις απευθείας αναθέσεις της νομικής κάλυψης των αποκρατικοποιήσεων σε ιδιωτικά γραφεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, το σύνολο των αμοιβών και εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους (χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς) του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012, ανήλθε σε 6,9 εκατ. ευρώ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...