Αποφυλάκιση Φλώρου: Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα οι 17 που τον βοήθησαν

Αποφυλάκιση Φλώρου: Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα οι 17 που τον βοήθησαν

Βαρύτατα αδικήματα για 17 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις

Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα  , κακουργήματα και πλημμελήματα, ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος 17 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στις αποκαλούμενες «ανάπηρες» αποφυλακίσεις , τις αποφυλακίσεις δηλαδή κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Για την υπόθεση είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων , συνολικά 17 πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση (που διήρκεσε για λίγες μέρες) του επιχειρηματία Αρη Φλώρου και επεκτάθηκε και σε άλλες περιπτωσεις. Μεταξύ αυτών και ενός πασίγνωτου ισοβίτη, όσο κι καταδικασμένου για δύο ανθρωποκτονίες.  Τόσο ο κ.Φώρος όσο και ο ισοβίτης , σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν  με την ιδιότητα του υπόπτου.

Το πιστοποιητικό

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Αρης Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.  Ακολούθησε βροχή καταγγελιών βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν βαριά ασθένεια για το νεαρό επιχειρηματία ήταν πλαστές. Μέσα σε λίγες ημέρες, το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

 Κοινά προσωπα

 

Οι εισγαγελείς τότε επέκτειναν στην έρευνα και εντόπισαν κοινά προσωπα και σε άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων λόγω αναπηρίας. Μεταξύ αυτών και του γνωστού ισοβίτη καθώς εντοπίστηκε   τουλάχιστον ένα κοινό πρόσωπο στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις 2 περιπτώσεις.

Η δίωξη

Μετά την αξιολόγηση των υπομνημάτων των υπόπτων οι εισαγγελείς κατέληξαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για 11 αδικήματα που είναι τα εξής :

1.εγκληματική οργάνωση

2.πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ

3.Δωροληψία υπαλλήλου

4.Δωροδοκία υπαλλήλου  για τη διενέργεια ή παράλειψη  που αντίκειται στα καθήκοντά του

5. Ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση

6.Ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία

7.Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση

8.Χρήση πλαστού εγγράφου

9. Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

10. Χρήση ψευδούς ιατρικού  πιστοποιητικού και

11.Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ιδιότητα του υπόπτου είχαν κληθεί εκτός από τους δύο  κρατούμενους , άλλα 15 πρόσωπα όπως γιατροί  και υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΚΕΠΑ .

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά  της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/355743-Apophylakise-PHloroy-Antimetopoi-me-baria-adikemata-oi-17-poy-ton-boethesan ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...