Από τέσσερις μέχρι έξι οι τηλεοπτικές άδειες

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του ΕΣΡ

Τέσσερα έως έξι είναι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που χωρούν στο διαθέσιμο φάσμα, όπως προέκυψε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση ακούστηκε επανειλημμένως η άποψη ότι, για λόγους αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφεραν όλοι οι συμμετέχοντες πλην της Digea, με την τρέχουσα τεχνολογία δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άνω των έξι αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD (υψηλή ευκρίνεια) και SD (κανονική ευκρίνεια) με δεδομένες και τις ανάγκες διάθεσης μέρους του φάσματος στις Τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2020-2022.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Digea τόνισαν την ανάγκη εισαγωγής νέας τεχνολογίας (DVB-T2), ώστε να μπορούν να εκπέμψουν περισσότερα κανάλια.

Όπως, όμως, τονίστηκε στη συνεδρίαση, μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια), καθώς οι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να προμηθευτούν νέους αποκωδικοποιητές με εύλογο κόστος, καθώς και νέες τηλεοπτικές συσκευές, που υποστηρίζουν την παραπάνω τεχνολογία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/284960-Apo-tesseris-mechri-exi-oi-teleoptikes-adeies ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...