Ασφαλές το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ λένε οι Αρχές της Μαλαισίας

Μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ασφαλής, απαλλαγμένος από κάθε κίνδυνο είναι ο τερμαστικός σταθμός του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσαν οι αρχές της Μαλαισίας, πουπροχώρησαν σε έρευνα μετά τη δολοφονία με ισχυρό νευροτοξικό του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Το προσωπικό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας φορώντας λευκές στολές προστασίας εξέτασε εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια της νύχτας τις εγκαταστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις από τη Μαλαισία την Παρασκευή για τον παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής τοξικολογικής ανάλυσης, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ υπήρξε θύμα του άοσμου και εξαιρετικά τοξικού παράγοντα VX –μιας πιο θανατηφόρας μορφής του αερίου σαρίν που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής. Οι δύο γυναίκες που θεωρούνται ύποπτες ότι του χορήγησαν τον παράγοντα αυτόν, δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει μεγάλο μέρος της αίθουσας αναχωρήσεων του Τερματικού 2 του διεθνούς αεροδρομίου ώστε να μπορέσουν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας να ανιχνεύσουν τυχόν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα στον χώρο αυτό.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης διακρίνεται ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, τον οποίο πλησιάζουν από πίσω δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων του ρίχνει κατά τα φαινόμενα κάτι στο πρόσωπο. Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ-Ουν οδηγείται στη συνέχεια στην κλινική του αεροδρομίου πριν καταλήξει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272487-Asphales-to-aerodromio-tes-Koyala-Loympoyr-lene-oi-Arches-tes-Malaisias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...