Αυστρία: Καθαρό προβάδισμα του Βαν Ντερ Μπέλεν

ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΕΛΕΝ: «ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ» – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Ο ΧΟΦΕΡ

Ο 72χρονος ανεξάρτητος υποψήφιος -υποστηριζόμενος από τους Πράσινους- Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προηγείται στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Αυστρίας.

Βάσει των εκτιμήσεων αυτών, -που βασίζονται σε exit poll και στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα- ο Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 53,6%, ενώ ο Χόφερ 46,4%, με ποσοστό σφάλματος 1,2%.

Βαν Ντερ Μπελεν: «Νίκη της φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας»

Τη χαρά του για τη νίκη της «φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας» εξέφρασε ο 72χρονος ανεξάρτητος υποψήφιος -υποστηριζόμενος από τους Πράσινους- Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος βάσει των εκτιμήσεων μετά το κλείσιμο της κάλπης των προεδρικών εκλογών, αναδεικνύεται νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας.

«Από την αρχή αγωνίστηκα και τάχθηκα υπέρ μιας φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας», τόνισε σε δήλωσή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση –σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο Βαν ντερ Μπέλεν, δηλώνοντας ότι θα προασπίσει τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, ο Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 53,3%, ενώ ο Νόρμπερτ Χόφερ 46,7%, με ποσοστό σφάλματος 1%.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι πιθανότητες για ανατροπή του αποτελέσματος είναι μηδαμινές, δεδομένου ότι ο Βαν ντερ Μπέλεν εμφανίζεται ισχυρότερος στο πεδίο των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, η ενσωμάτωση των οποίων στο εκλογικό αποτέλεσμα θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Παραδοχή ήττας από το επιτελείο του Χόφερ

Την ήττα του 45χρονου υποψηφίου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χοφερ στις αυστριακές εκλογές, αναγνώρισε το επιτελείο του, λίγα λεπτά μετά από τη δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, που δίνουν καθαρό προβάδισμα στον ανεξάρτητο υποψήφιο -υποστηριζόμενο από τους Πράσινους- Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας πατήστε

Παραδοχή ήττας από το επιτελείο του Χόφερ

Την ήττα του 45χρονου υποψηφίου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χοφερ, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Αυστρίας, αναγνώρισε το επιτελείο του.

Λίγα λεπτά μετά από τη δημοσιοποίηση των exit polls αλλά και των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων, που δίνουν καθαρό προβάδισμα στον ανεξάρτητο υποψήφιο -υποστηριζόμενο από τους Πράσινους- Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, συνεργάτες του Νόρμπερτ Χοφερ παραδέχθηκαν την ήττα.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πιθανότητες για ανατροπή του αποτελέσματος είναι λίγες, δεδομένου ότι ο Βαν ντερ Μπέλεν εμφανίζεται ισχυρότερος στο πεδίο των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, η ενσωμάτωση των οποίων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χοφερ, αναγνώρισε την ήττα του  στις αυστριακές προεδρικές εκλογές.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Νόρμπερτ Χόφερ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές τους δηλώνοντας απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, ενώ συνεχάρη τον Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του, καλώντας τους πολίτες της Αυστρίας «να εργαστούν από κοινού».

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...