Αύριο το τελευταίο αντίο στη Νινή Ζαχά

Αύριο το τελευταίο αντίο στη Νινή Ζαχά
Tο τελευταίο αντίο θα πουν αύριο, οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στην Νινή Ζαχά. Η κηδεία της αξέχαστης τραγουδίστριας θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 17/4/2013 στις 5.30 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου. Μία από τις πιο ωραίες και χαρακτηριστικές φωνές της παλιάς Ελληνικής ελαφράς μουσικής σίγησε σε ηλικία 82 χρονών.

Η Νινή Ζαχά είχε ξεκινήσει το 1938 ως παιδί θαύμα στην περίφημη «Μάντρα του Αττίκ». Είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1931.

Ελαβε μέρος στο 50ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) με το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους της Δανάης) που ήρθε πέμπτο ενώ μία χρονιά μετά, το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», ερμηνευμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη πήρε το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας.

Γνωστά τραγούδια της Νινής Ζαχά ήταν τα «Κοντά στο τζάκι πάλι θα ‘μαστε αλήθεια», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Χίλια χρόνια μαζί», «Ήρθε το καλοκαίρι», «Ένας ταχυδρόμος μόνη πια χαρά μου», «Φύγε λοιπόν», «Μία προσευχή», «Στων ματιών της τις θάλασσες», «Αύριο», «Ένα φλερτ ήταν αυτό και τίποτ’ άλλο», «Mα εγώ αγαπώ μία», «Μη μ’ αγγίζεις, μη», «Δεν είν’ έτσι η αγάπη», «Πού είσαστε φίλοι», «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος», «Μου λείπεις εσύ».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...