Βρετανία: Ενισχύεται η βοήθεια προς του Σύρους αντάρτες

Βρετανία: Ενισχύεται η βοήθεια προς του Σύρους αντάρτες
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε ότι εντατικοποιούνται οι διπλωματικές επαφές του Λονδίνου με τους Σύρους αντάρτες, στους οποίους το Λονδίνο θα χορηγήσει επιπλέον βοήθεια ύψους πέντε εκατ. στερλινών (6,3 εκατ. ευρώ).

«Ο λαός της Συρίας δεν μπορεί να περιμένει… ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν αν δεν λάβουν άμεση βοήθεια, για το λόγο αυτό θα επικεντρωθούμε τώρα στην αποστολή επείγουσας βοήθειας προς τους Σύρους, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες», επισημαίνει ο Χέιγκ σε άρθρο του στους Times.

«Αρχικά, θα εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία μας με την συριακή αντιπολίτευση, ειδικά με τους εκπροσώπους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, για να διασφαλίσουμε ότι προετοιμάζονται για την αναπόφευκτη πτώση του Ασαντ», προσθέτει.

«Αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τις οδηγίες μου, ο εκπρόσωπός -σε επίπεδο πρεσβευτή- ήρθε σε επαφή με τα πολιτικά μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», μεταφέροντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αντικαθεστωτικοί «πρέπει να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όποιες και αν είναι οι ωμότητες που διαπράττει το καθεστώς», προσθέτει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

«Θα αναπτύξουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις πολιτικές ομάδες που προετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς το καθεστώς Ασαντ, και θα τις βοηθήσουμε να ενωθούν και να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πολιτική λύση», είπε ο Χέιγκ και τόνισε πως «πολιτική μας δεν είναι να προμηθεύσουμε με όπλα τις εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης».

«Θα χορηγήσουμε ιατρικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και όχι εξοπλισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο», κατέληξε ο Χέιγκ, ο οποίος μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσει την χορήγηση επιπλέον βοήθειας πέντε εκατ. στερλινών, σύμφωνα με το Φόρεϊν Οφις.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...