ΓΕΝΟΠ: Η διάσωση της ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι το ξεπούλημα των “ασημικών” της

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ζήτησε απόψε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά τις εξαγγελίες του για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία διαφωνεί το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της, με τίτλο: “Η «διάσωση» της ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι το ξεπούλημα των «ασημικών» της”, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι το σχέδιο που εξήγγειλε ο υπουργός «οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας» και δηλώνει αντίθετη με τη μεταφορά των παγίων της Διανομής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

“Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για τον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα τις αναφορές του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη για τα ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΗ ΑΕ, επισημαίνει τα εξής:

Το σχέδιο «διάσωσης» που εξήγγειλε ο κ. Χατζιδάκης οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Διαφωνούμε απόλυτα με τη μεταφορά των παγίων της Διανομής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ και τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαφωνούμε με την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Θεωρούμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο Όμιλος ΔΕΗ δεν μπορεί να σωθεί με την εκποίησή του στα ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Για τους λόγους αυτούς η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κρίνει ως επιβεβλημένη μια νέα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...