Γεωργιάδης: Εγώ δεν εκβιάζομαι

Γεωργιάδης: Εγώ δεν εκβιάζομαι
Καμία από τις δύο πλευρές -υπουργείο Παιδείας και γιατροί ΕΟΠΥΥ- δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και πλέον η κόντρα έχει φτάσει στα άκρα. «Εγώ ήθελα να κάνουμε ένα διάλογο επί της ουσίας, αλλά πρέπει να θέλουν και άλλοι να τον κάνουν.
 Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν απεργία διαρκείας, σχεδόν, από τα μέσα Νοεμβρίου. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν. Εγώ δεν εκβιάζομαι….» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα πρόσθεσε «ήρθε στην Ελλάδα η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής για να υποστηρίξει αυτήν την αλλαγή και να πει ότι είναι σωστή. Η αλλαγή αυτή είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα: τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη. Στα πολυιατρεία έχεις ένα μηχάνημα, αλλά δεν έχεις τον ειδικό να το χειριστεί.

Στο κέντρο υγείας έχεις τον γιατρό που το χειρίζεται, αλλά δεν έχεις το μηχάνημα. Και μέχρι σήμερα δεν μπορεί ο υπουργός να πάρει το γιατρό και να τον πάει στο μηχάνημα ή το μηχάνημα να το πάει στον γιατρό. Και έχεις δύο κτίρια να είναι απέναντι το ένα από το άλλο και τους ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιώτη για να κάνουν εξέταση» τόνισε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. «Πάμε τώρα να ενώσουμε αυτά τα δύο συστήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση!» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα προεδρεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον υπουργό υγείας οδηγήθηκε σε φιάσκο.

Οι γιατροί αποχώρησαν εν μέσω καταγγελιών από το τραπέζι του διαλόγου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μάλιστα οι γιατροί δεν δίστασαν να τα βροντήξουν και να φύγουν αλλά και να καταγγείλλουν τον Άδωνι ότι τους σπρώχνει σε απολύσεις.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...