Γιάννης Σαρακιώτης: Η μεσαία τάξη αφανίζεται-Το χάσμα μεταξύ πλούσιων φτωχών στην κοινωνία μεγαλώνει

Γιάννης Σαρακιώτης: Η μεσαία τάξη αφανίζεται-Το χάσμα μεταξύ πλούσιων φτωχών στην κοινωνία μεγαλώνει
Γιάννης Σαρακιώτης: Η μεσαία τάξη αφανίζεται-Το χάσμα μεταξύ πλούσιων φτωχών στην κοινωνία μεγαλώνει

Στην εκπομπή Kontra 24 και το Kontra Channel είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (29/1) την πολιτική επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, λόγω της υγειονομικής κρίσης, το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών νοικοκυριών της ελληνικής κοινωνίας μεγαλώνει.”

“Την περασμένη χρονιά, το 85% των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε από 100 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν πολύ και από το click away το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ρευστότητα στην αγορά δεν υπάρχει.”

“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ήδη δικαιωθεί και οι προτάσεις μας εισακούστηκαν εν μέρει, αλλά πολύ καθυστερημένα παρά το ότι τα στελέχη της Ν.Δ. αρνούνται να το παραδεχθούν. Από τις 5 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση και τότε η Ν.Δ. μας κατηγόρησε ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Οι Περιφέρειες το υιοθέτησαν, αλλά με μειωμένα κονδύλια και τώρα η Ν.Δ. μας λέει ότι “μάλλον μέρος της επιστρεπτέας θα είναι μη επιστρεπτέα”.”

“Τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην ελληνική οικονομία 32 δισ. ευρώ και η Κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει με κανέναν εκπρόσωπο παραγωγικών φορέων. Δε γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό θα διανεμηθούν και οι πολίτες θα ακούνε για δισεκατομμύρια, θα κοιτάνε τις τσέπες τους και θα είναι άδειες.”

“Βιάζουν τη δημόσια παιδεία, βιάζουν τα όνειρα των νέων μαθητών και φοιτητών και λένε “μην ταράξουμε τον κόσμο”. Προκαλούν την όξυνση και μετά καταφεύγουν σε προσχήματα.”

“Επί μήνες καταθέταμε ερωτήσεις και αναφορές για το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των 5.500 νέων επιστημόνων, πολύ μεγάλο μέρος εκ των οποίων απορροφήθηκε στον Ε.Φ.Κ.Α. και ενίσχυσε τη διαδικασία των συντάξεων. Γι’ αυτό το λόγο, παρά το ότι παραλάβαμε περισσότερες από 300.000 εκκρεμείς συντάξεις το 2015, παραδώσαμε 140.000 εκκρεμείς. Τώρα αυξήθηκαν και πάλι στις 400.000 και μας λένε ότι θα επαναπροσλάβουν συνταξιούχους. Αυτά τα νέα παιδιά στήριξαν και βοήθησαν γι’ αυτή τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά ουδείς μας άκουσε για ανανέωση των συμβάσεων αυτών των παιδιών.”

“Τα πανεπιστήμια φυλάσσονταν, φυλάσσονται και θα φυλάσσονται. Δε χρειάζονται αστυνομία, χρειάζονται μέλη ΔΕΠ και υλικοτεχνικές υποδομές.”

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...