Γιατί κόπηκαν τα δέντρα στο Λιβαδάκι Ναυπακτίας – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Μετά από καταγγελία αναγνώστη του Nafpaktianews.gr για το αν έγινε ότι προβλέπεται για την κοπή των δέντρων στο χωριό Λιβαδάκι Ναυπακτίας το Nafpaktianews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητα κ. Σμάνη ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δεχθήκαμε από τον αναγνώστη μας .

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου κ. Σμάνη.

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητα κ. Σμάνη ο οποίος με ενημέρωσε οτι για την κοπή των δέντρων έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα.
Ο πρόεδρος μας ανέφερε ότι πριν τρεισήμισι χρόνια σε ένα από τα δέντρα (πλατάνια) παρουσιάστηκε η γνώστη ασθένεια των πλατανιών ή μεταχρωματικό έλκος και έγινε ότι προέβλεπαν οι διαδικασίες. Αρχικά ενημερώθηκε το δασαρχείο για αυτοψία όπου υπάλληλος του αρμόδιου φορέα πήρε δείγματα για ανάλυση. Τα δείγματα βγήκαν θετικά στην ασθένεια και από το δασαρχείο δόθηκαν οδηγίες για την κοπή των δέντρων.
Παρουσία οργάνου του δασαρχείου Ναυπάκτου και με εντολή του προϊσταμένου του ο πρόεδρος έκοψε το γειτονικό δέντρο μήπως και σταματήσει εκεί η μετάδοση της ασθένειας κάτι που όμως δεν έγινε γιατί η νόσος αυτή όπως είναι γνωστό μεταδίδεται από τις ρίζες και είναι δύσκολο να σταματήσει.
Μετά από όλα αυτά όπως είπε ο πρόεδρος έγινε ξανά αυτοψία του δασαρχείου Ναυπάκτου και η επίσημη απάντηση ήταν ότι έχουν προσβληθεί όλα δέντρα και ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι πρέπει να απευθυνθεί στο Δήμο Ναυπακτίας για την κοπή και καύση των δέντρων καθώς είναι δική του αρμοδιότητα.

Απευθυνθήκαμε και εγγράφως αλλά και με φυσική παρουσία στην αρμόδια υπηρεσία όμως υπήρξαν καθυστερήσεις και τα δέντρα δεν κοπήκαν. Επειδή πέρασαν τρια χρόνια υπήρξε η σήψη και το χειμώνα με τα χιόνια μεγάλα κλαδιά έσπασαν και έπεσαν στο έδαφος με ότι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό για τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Τότε σαν πρόεδρος και αφού είχα εντολή του δασαρχείου για την κοπή και καύση των δέντρων προχώρησα σε αυτή για να μην έχουμε κανένα ατύχημα. Γνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάσταση τήρησα όσα έγιναν στην κοπή του πρώτου δέντρου που ήταν παρόν το δασαρχείο. Έκοψα τα δέντρα προχώρησα σε καύση και απολύμανα τα μηχανήματα που χρησιμοποίησα.
Κλείνοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι ο σκόπος του προέδρου και του πολιτιστικού συλλόγου δεν ήταν μόνο η κοπή των δέντρων αλλά η άμεση αποκατάσταση με δέντρα τα οποία θα μας υποδείξει το δασαρχείο και δεν θα είναι της επιλογής μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...