Τα παιδιά μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας στους ξηρούς καρπούς, εάν οι μέλλουσες μητέρες καταναλώνουν ορισμένη ποσότητα από αυτούς.
Μελετητές που εργάστηκαν πάνω στην έρευνα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της κύησης δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για το αγέννητο μωρό.
Εκείνοι που πάσχουν από τέτοιου είδους αλλεργίες μπορούν να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα αν φάνε ή έρθουν σε επαφή με όλα τα είδη ξηρών καρπών, ενώ όσοι επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό είναι δυνατόν να εμφανίσουν αναφυλακτικό σοκ.