Στην τοποθέτησή του ο Γ. Ασημακόπουλος ουσιαστικά ανέλυσε το σχέδιό του για τη διοίκηση του Δήμου, αναφέροντας ότι ο Δήμος χρειάζεται ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο απαντά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά έχει και το βλέμμα στο μέλλον με καινοτόμες δράσεις γρήγορου αποτελέσματος.

Ξεκίνησε λέγοντας «Σήμερα επιθυμία μας ήταν να δούμε ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει λύσεις στις τρεις διαστάσεις που ο Δήμος μας πάσχει: της ποιότητας ζωής την οποία απολαμβάνει ο δημότης αλλά και προσελκύει τον επισκέπτη, την τοπική ανάπτυξη ώστε να αυξηθεί το οικονομικό μας προϊόν αλλά και η ορθή, χρηστή διοίκηση».

Ανέφερε ότι ο Δήμος είναι ετερογενής αφού αποτελείται από μικρές ορεινές κοινότητες, το αστικό κέντρο της Ναυπάκτου, τις μεγάλες πεδινές κοινότητες και το Αντίρριο καθώς και από την Χάλκεια που έχει αυτόνομη πορεία. «Είναι αναγκαίο το Τεχνικό Πρόγραμμα να αντιμετωπίζει την ετερογένεια του Δήμου»ανέφερε, τονίζοντας πως οι ορεινές κοινότητες έχουν υποβαθμιστεί μετά τον Καλλικράτη. Συνέχισε αναλύοντας το σχέδιό τουγια δράσεις Έξυπνου Δήμου που μειώνουν το κόστος ηλεκτροφωτισμού και αποκομιδής των απορριμμάτων. Στην ενότητα της ορθής διοίκησης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σταδιακά ο Δήμος να μειώσει τη δαπάνη των ενοικίων, δημιουργώντας στέγη για τις υπηρεσίες του.

Συνέχισε αναφερόμενος σε θέματα ποιότητας ζωής. «Υπάρχει μεγάλο έλλειμα υποδομών στο Δήμο μας. Μια ματιά στις παραλίες το αποδεικνύει. Έχουμε την ατυχία, πριν δεκαετίες, να σχεδιαστεί ένα λάθος αποχετευτικό σύστημα. Έτσι η Παλιοπαναγιά έχει γλίτσα, η Ψανή έχασε τη γαλάζια σημαία της, ενώ το Γρίμποβο είναι ακατάλληλο για κολύμβηση. Ο καταθλιπτικός αγωγός στο Γρίμποβο που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, η αποχέτευση του Αντιρρίου και η σύνδεση του αντλιοστασίου Ρέκκα είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκούν», τονίζοντας την ανάγκη του τόπου για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο διαχωρίζει λύματα από όμβρια, ώστε να αποκατασταθεί η θάλασσα.

Ανέλυσε την ανάγκη για την αποκατάσταση του δρόμου της Παλιοπαναγιάς μετά από ακτομηχανική μελέτη η οποία θα αντιμετωπίζει τη φυσική καταστροφή της διάβρωσης της ακτής.

Για τη σχολική στέγη αφού σχολίασε θετικά την πρόβλεψη του Προγράμματος για την κατασκευή του ΕΠΑΛ, ανέφερε πως «τα σχολεία μας είναι της δεκαετίας του 1960, χωρίς εργαστήρια, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων. Τα νηπιαγωγεία  μας είναι όλα στο ενοίκιο, σε ακατάλληλα κτήρια. Θα ήταν σκόπιμο το Τεχνικό σας Πρόγραμμα να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα».

Με τον ίδιο τρόπο αναφέρθηκε θετικά για τον στίβο του Αντιρρίου, τονίζοντας όμως ότι επείγει η κατασκευή δημοτικού κλειστού αθλητικού χώρου για τη Ναύπακτο και τις μεγάλες κοινότητες.

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ναυπάκτου δήλωσε απογοητευμένος από το Πρόγραμμα του Δημάρχου, αφού δεν περιλαμβάνει δράσεις για ένα πρόβλημα που υπονομεύει την ποιότητα ζωής αλλά και την τοπική ανάπτυξη. «Επείγει να περιλαμβάνονται σχετικές δράσεις στο Τεχνικό σας Πρόγραμμα όπως είναι τα παθητικά μέτρα αποτροπής αντικοινωνικής στάθμευσης, την διάνοιξη των οδών της Λαγκαδούλας και, να περιλαμβάνει και δράσεις σχετικά με την υπόγεια παράκαμψη του κέντρου, το τούνελ που συζητάμε κατά καιρούς».

Εξήγησε πως δράσεις με γρήγορο αποτέλεσμα που ταυτόχρονα απαντούν στις προκλήσεις του μέλλοντος, είναι τα τεχνολογικά έργα Έξυπνου Δήμου. «Χρειαζόμαστε τέτοια έργα να  υποστηρίζουν την τοπική ανάπτυξη. Για παράδειγμα ένα ευρυζωνικό δίκτυο δεδομένων στην ορεινή Ναυπακτία. Το υπάρχον δίκτυο είναι αργό και ασταθές. Είναι αναγκαίο ένα δίκτυο που θα επιτρέπει για παράδειγμα την τηλεγασία, ώστε να μπορεί να μείνει μια οικογένεια ένα μήνα το καλοκαίρι, ακόμα και κάποιο μέλος της εργάζεται εξ αποστάσεως».

Κατέκρινε τη λογική των αναπλάσεων ως αναχρονιστική και χωρίς προστιθέμενη αξία. «Είμαστε στο 2020 με Δήμαρχο σαραντάρη, όχι στο 1990. Θα ήταν σκόπιμο το Τεχνικό Πρόγραμμα να περιλαμβάνει έργα της εποχής μας και της γενιάς μας Δήμαρχε, όπως είναι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας», εξηγώντας πως τα ΣΒΑΚ προβλέπουν τη μείωση των μικρών μετακινήσεων με ΙΧ και την αντικατάστασή τους με ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα όπως είναι τα ποδήλατα, τα οποία επιδοτούνται από την κεντρική Κυβέρνηση.

Παρόλο που στάθηκε κριτικά, εμφανίστηκε και υποστηρικτικός. «Για να μην παρεξηγηθώ, για να είμαι δίκαιος, όσα περιέχει το Πρόγραμμά σας είναι απαραίτητα και πρέπει να γίνουν. Τα θέλουμε και είμαστε εδώ να υποστηρίζουμε, να συμβάλουμε και να ελέγχουμε την υλοποίησή του. Σε αυτό Δήμαρχε αλλά και Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, είμαστε σύμμαχοί σας και στη διάθεσή σας». Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι το Πρόγραμμα που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος είναι κλάσμα αυτού που θα ήταν χρήσιμο και γι’ αυτό το καταψηφίζει.

Κλείνοντας συνεχάρη τον Δήμαρχο για τον φετινό εορταστικό στολισμό και ευχήθηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων στους δημότες, το προσωπικό του Δήμου και τους αιρετούς συμπληρώνοντας «ελπίζω σύντομα αυτός ο λοιμός να είναι παρελθόν ώστε να επιστρέψουμε στην συλλογική και ατομική μας κανονικότητα».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...