Δήλωση Λουκόπουλου για το ΓΠΣ

Με αφορμή το ότι ξεκινά η δημόσια συζήτηση με θέμα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) όπως προβλέπεται στην Β´φάση της σχετικής μελέτης, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε:

«Θεωρώ το ΓΠΣ βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή. Μάλιστα παραδίδοντας στον σημερινό Δήμαρχο του επισήμανα ότι οφείλει να το συνεχίσει με κάθε τρόπο και να το ολοκληρώσει.

Να θυμηθούμε ότι το ΓΠΣ ήταν σε καλό δρόμο αλλά σταμάτησε από το 2006 μέχρι το 2016. Έτσι αναγκαστήκαμε να επικαιροποιήσουμε και πάλι την Α´ φάση (που είχε αρχικά εγκριθεί το 2006). Παράλληλα αναθέσαμε την απαραίτητη  γεωλογική μελέτη η οποία και ολοκληρώθηκε, την περιβαλλοντική μελέτη που ολοκληρώνεται. Όλα αυτά έγιναν (σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για την Τοπ. Αυτοδιοίκηση) με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του δήμου Ναυπακτίας. Η Β´ φάση επίσης ανατέθηκε στην θητεία μας και ξεκινήσαμε την υλοποίησή της, ενώ εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση για αυτή από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Το ΓΠΣ περιλαμβάνει πολύ σημαντικές προτάσεις, τις καινούργιες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης ανατολικά ανάμεσα στη Ναύπακτο και στο Λυγιά, στο Ξηροπήγαδο, στην οδό Θέρμου και την ήπια πολεοδόμηση της Παλαιοπαναγιάς. Θέτει στόχους για το μέλλον, ακόμα και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οριοθέτηση του παραδοσιακού οικισμού, βάζει ζητήματα που σπρώχνουν τη Ναύπακτο προς το μέλλον, όπως το τούνελ, την υπόγεια δηλαδή σήραγγα με στόχο την παράκαμψη του κέντρου.

Θεωρούμε ότι το ΓΠΣ, κινείται σε πολύ σωστή κατεύθυνση, θα υπάρξουν βέβαια διορθώσεις και πρέπει να υπάρξουν, ενώ είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των πολιτών των επαγγελματιών μηχανικών, των φορέων της πόλης κλπ. Πρέπει από δω και πέρα να προσέξουμε όλες τις προθεσμίες ώστε να ολοκληρωθεί το ΓΠΣ σύντομα.

Αν ταυτόχρονα κατορθώσουμε και προχωρήσουμε την οριοθέτηση των ρεμάτων ανοίγει μία πολεοδομική ομπρέλα που ουσιαστικά βάζει τη Ναύπακτο στο μέλλον. Θα μπορούν να υλοποιηθούν οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, η πολεοδόμηση της Παλαιοπαναγιάς και να επιλυθούν μια σειρά από χρόνια πολεοδομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας.»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...