Δεν το Χ-άρηκε κανείς

Αν και με 10 παίκτες από το 73΄ (αποβολή Ιγκλέσιας) ο Αστέρας Τρίπολης απέσπασε «χρυσό» βαθμό στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό (1-1), στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς είχε αρκετές φάσεις από το ξεκίνημά του, καθώς και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση την ισοπαλία.

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος στο 8΄ με την ευκαιρία του Ιγκλέσιας, ο οποίος από πολύ κοντά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 11΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ με το σουτ του Γιουσούφ να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ρυθμό και στο 28΄ η κεφαλιά του Μανιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά από το σουτ του Καλτσά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Βασιλείου κι έφυγε άουτ.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά κι αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Βασιλείου, στο 58΄ ο ίδιος παίκτης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με διαγώνιο σουτ μετά από εξαιρετική ασίστ του Ζεζίνιο (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με το πολύ όμορφο γκολ του Μανιά στο 68΄ (1-1).

Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού, στο 69΄, με τον Ντοναρούμα να κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του στο κοντινό πλασέ του Βασιλείου. Η αποβολή του Ιγκλέσιας στο 73΄ (για φάουλ στον Τόνι Σίλβα) ανάγκασε τους Αρκάδες να οπισθοχωρήσουν στα τελευταία 20 λεπτά.

Πίεσε πολύ ο Λεβαδειακός για το γκολ της νίκης, αλλά η ομάδα του Βεργέτη άντεξε και πανηγύρισε δικαιολογημένα έναν παλικαρίσιο βαθμό στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη Super League (στο +5 από τον 17ο Ηρακλή).

Αντίθετα, ο Λεβαδειακός παρέμεινε στο +2 από τον «Γηραιό» και θα ψάξει αλλού τους βαθμούς που έχασε σήμερα στην έδρα του. 

Λεβαδειακός (Γ. Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (70′ Σουμπίνιο), Βασιλείου (90′ Καψάσκης), Νιασέ, Σίλβα, Καλτσάς, Ουόν, Γιουσούφ (81′ Γιακουμάκης), Μιλιάζες

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Γκαϊντούτσικ, Σελίν, Τσουκαλάς (67′ Δημούτσος), Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φαρίνια (75′ Χαμντανί), Μιανάς, Τσιλιανίδης (61′ Ιωαννίδης)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/274856-Den-to-CH-areke-kaneis ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...