Δηλητήριο ταραντούλας τώρα και σε κοκτέιλ!

Δηλητήριο ταραντούλας τώρα και σε κοκτέιλ!

Aragog , ονόμασε το κοκτέιλ του,  όπως αυτό της αράχνης από το βιβλίο του Χάρι Πότερ!
Είναι ένα κοκτέιλ πέρα των συνηθισμένων το οποίο αποτελείται από μία σταγόνα δηλητηρίου ταραντούλας το οποίο, κατά τα λεγόμενα του εμπνευστή του Romeo Palomares «μουδιάζει τη γλώσσα, τσούζει τα χείλη και προκαλεί μια αίσθηση μεταξύ μυρμηγκιάσματος και κράμπας στο λαιμό».
Πηγή της έμπνευσής του, αποτέλεσε η διένεξη που είχε με το αφεντικό του , ο οποίος τον κατέκρινε για την μη δημιουργικότητά του και ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ το οποίο θα άφηνε τους πελάτες του μαγαζιού με το στόμα ανοιχτό! Έτσι λοιπόν, άρχισε έρευνα για συστατικά τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τα οποία θα έδιναν μια ξεχωριστή γεύση στα ποτά.
Σε ένα από τα καταστήματα που έψαχνε λοιπόν, βρήκε μια γυναίκα , την ρώτησε και τότε αυτή έριξε μία σταγόνα δηλητηρίου ταραντούλας σε ένα ποτό και κατάφερε να τον κάνει να το δοκιμάσει, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε πως η δόση δεν είναι αρκετή ώστε να του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Στην αρχή , όπως αναφέρει ήταν διστακτικός , όμως η περιέργεια του ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο του και έτσι το δοκίμασε!
Η γεύση ήταν “όξινη και αλμυρή, όπως όταν τρως στρείδια, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η γλώσσα μου μούδιασε και άρχισε να αισθάνομαι τσούξιμο γύρω από το στόμα μου. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα! Έτσι δημιούργησε ένα νέο κοκτέιλ, συνδυάζοντας διαφορετικά συστατικά με το δηλητήριο και δοκιμάζοντας κάθε φορά το αποτέλεσμα, καταλήγοντας στην τελική συνταγή.
Τα συστατικά του κοκτέιλ  Aragog είναι:  μεξικάνικο mezcal, pisco από τη Χιλή και βραζιλιάνο cachaça, χυμό μάνγκο, λεμόνι και 0,05% δηλητήριο ταραντούλας ανά 500 ml του ποτού. Ο ίδιος συνεργάζεται με ένα εργαστήριο που παράγει καθαρό δηλητήριο ταραντούλας. Ο Palomares επισημαίνει πάντως ότι δεν ενδείκνυται για καρδιακούς, όχι μόνο λόγω των ειδικών συστατικών του, αλλά και επειδή είναι κατασκευασμένο με τρία είδη οινοπνευματωδών ποτών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/295008-Deleterio-tarantoylas-tora-kai-se-kokteil ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...