Δημοκρατίας αιδώς

Δημοκρατίας αιδώς
Συγκίνηση και οργή  προκαλεί  σε όλους τους σκεπτόμενους και ευαίσθητους Έλληνες  η απόφαση των υπεύθυνων φορέων, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι φαρμακοποιοί, γιατροί, υπουργοί ,  να πληρώνουν εξ ιδίων οι ασφαλισμένοι την αξία των φαρμάκων τους.
Ιδιαίτερα οι μικροσυνταξιούχοι υπερήλικες βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, χάνοντας την αξιοπρέπειά τους, παρακαλώντας για λίγα χάπια, ζητιανεύοντας δεκάρες. Άνθρωποι που αγωνίστηκαν όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα τελευταία   τους  χρόνια, αναγκάζονται να καταντήσουν κουρέλια της κοινωνίας, θλιβερά μιάσματα για την υποκριτική εικόνα του Κράτους. Η  κοινωνική ευαισθησία, που πρέπει να διακρίνει επιστήμονες σε επαγγέλματα που έχουν σχέση άμεση με τον ανθρώπινο πόνο, εγκαταλείπεται χάριν του κέρδους και της απληστίας τους.

Από την άλλη το Κράτος ανάλγητο, δηλητηριάζοντας δίκαιο και πρόνοια, δολοφονεί τους αδύναμους, υποκλίνεται όμως στα μεγάλα συμφέροντα, καθυστερεί προκλητικά δικαστικές αποφάσεις, διορίζει ανεξέλεγκτα σε προνομιούχες θέσεις, εξορίζει  τους νέους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ανίκανο να συλλάβει  αυτούς όλους που φοροδιαφεύγουν, όλους τους υπεύθυνους που βεβαίωναν ανύπαρκτες παθήσεις, που χορηγούσαν παράνομες συντάξεις, επιδίδεται σε πόλεμο ενάντια στους μεροκαματιάρηδες και τους άπορους. Οι τελευταίοι, δύσμοιροι και ασθενείς , με χαμένο το κουράγιο και την υπομονή τους, περιμένουν τον θάνατο σαν λύτρωση.

Η απαξία της ανθρώπινης ύπαρξης, φοβερό κατάλοιπο της υπέρβασης εξουσίας όλων αυτών που την ασκούν, αμαυρώνει τη δημοκρατία, προσβάλλει βάναυσα τους  αρχαίους δημιουργούς και εμπνευστές της, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας. Και  η τηλεοπτική  δικτατορία, συνοδοιπόρος του αυταρχικού Κράτους, προαναγγέλλει συμφορές, τρομοκρατεί ηδονικά, αποκομίζει  οφέλη.

Η κοινωνική έκρηξη είναι επί θύραις, ο απελπισμένος λαός θα αντιδράσει, οι πρωταίτιοι θα τιμωρηθούν αυστηρά. Ο καιρός έχει   ήδη φθάσει και η ποινή θα είναι αμείλικτη  για τα ανθρώπινα κτήνη που παίζουν με τις ζωές των πολιτών.-

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...