Δημοτικό κτίριο πλέον το Κολυμβητήριο Ναυπάκτου – Ψηφίστηκε η αλλαγή χρήσης του

Έξω από κάθε δυνατότητα σύμφωνα με τη Γ.Γ.Α είναι το ποσό αλλά και τα τεράστια λειτουργικά έξοδα συντήρισης για το κολυμβητήριο -φάντασμα που βρίσκεται στην περιοχή του ΣΚΑ και χρησιμεύει μέχρι τώρα ως αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού και αρχειοθέτισης υπηρεσιών του δήμου.Αυτά ανφερε ως εισαγωγικά,ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κ.Καρακώστας σχετικά με την πορεία και τη μοίρα του έργου που συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ.Καρακώστας πρότεινε να μετατραπεί σε δημοτικό κτίριομέσω διαδικασιών,παραχωρόντας τον οποιοδήποτε μηχανολογικό εξοπλισμό στη Γ.Γ.Α προκειμένουν αυτός να διοχετευτεί σε άλλες περιοχές.

Ουσιαστικές προτάσεις Μπουλέ για το κολυμβητήριο

Ο κ.Μπουλές ανέφερε ότι ουδέποτε το κτίριο αυτό είχε τη δυνατότητα για τα μεγέθη του δήμου μας να δουλέψει ως κολυμβητήριο.΄Ηταν μια λάθος επιλογή αφού το κόστος λειτουργίας του ήταν τεράστιο.Χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διαβούλευση αφού σ΄αυτή συμμετέχουν οι ίδιοι 5-7 άνθρωποι.Μεταφέραμε εκεί -είπε ο κ. Μπουλές- το αρχείο του δήμου στο υπόγειο,αλλά το σημείο είναι προβληματικό.Πρότεινε να μεταφερθεί από τον βιολογικό μια μεταλλική κατασκευή που βρίσκεται εκεί,στο σημείο του κολυμβητηρίου με κόστος μεταφοράς περί τις 20.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το πίσω μέρος του κολυμβητηρίου μια αποθήκη.Για τον μηχανολογικό εξοπλισμό που πρότεινε η Γ.Γ.Α να παραλάβει από τον δήμο,πρότεινε αντιστάθμιση όπως λ.χ. με την απαλλοτροίωση του δεσμευμένου οικοπέδου ανατολικά του γηπέδου.

Κ.Καρακώστας: Δημοπρατούνται Ταρτάν-μάνδρα-φωτοφολταϊκό και  πιθανόν σκεπαστή εξέδρα.

Ο κ. Καρακώστας σε συνέχεια της τοποθέτησης Μπουλέ για το ζήτημα των αντισταθμιστικών του μηχανολογικού εξοπλισμού διατύπωσε την βεβαιώτητα,ότι βρισκόμαστε κοντά στη δημοπράτηση 3 σημαντικών έργων στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο,όπως αυτό του ταρτάν,της μάνδρας στο βόρειο τμήμα του γηπέδου,του φωτοβολταϊκού και πιθανόν της σκεπαστής εξέδρας για την οποία ετοιμάζεται άδεια κατεδάφισης

Η θέση της Λαϊκής συσπείρωσης

Την αντίθεσή της στην αλλάγή χρήσης,εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Β.Τσαγκουρνός.Ο κ. Τσαγκουρνός πρότεινε την αποπεράτωσή του το συντομότερο δυνατόν με δαπάνες της κεντρικής διοίκησης,την προμήθεια της αναγκαίας υποδομής,καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του με επαρκές προσωπικό δωρεαν για όλο τον λαό.

Γ.Σύψας: Ασύμφορο το κόστος λειτουργίας του – Συμφωνώ με Μπουλέ.

Και ο κ.Σύψας με τη σειρά του αναφέρθηκε στο δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας ενός κολυμβητηρίου κάνοντας μάλιστα αναφορά σε αυτό των Χανίων,ενώ ανέφερε ότι ο μέσος όρος λειτουργίας ανά άτομοτο 45′ ανέρχεται στα 6 ευρώ,τίμημα αρκετά υψηλό,ο δήμος δεν έχει τις δυνάμεις να συνδράμει  με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να απαξιωθεί προτείνοντας και αυτός την αλλάγή χρήσης,συμφωνόντας με την πρόταση Μπουλέ περί αντισταθμιστικού του εξοπλισμού με υποδομή στο Παπαχαραλάμπειο.

Α.Κοτσανάς Ορθολογιστική η τότε απόφαση  της κατασκευής του κολυμβητηρίου-Τα δεδομένα ώστόσο αλλάζουν.

-Πρόταση για μεταλλοκατασκευή στον χώρο του κολυμβητηρίου που θα δημιουργεί προπονητήριο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της νεολαίας της περιοχής.Αυτό ήταν που πρότεινε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α.Κοτσανάς,κάτι πουόπως είπε μπορεί να αποτελέσει μια καλή ιδέα υλοποίησης

-Τελικά η πρόταση για αλλαγή της χρήσης πέρασε και ψηφίστηκε ομόφωνα

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να πεί κανείς? Σε αυτή την πόλη μόνο πίσω πάμε!
    Είναι δυνατόν να χρηματοδοτούν τσαντήρια όπως το νέο για την προώθηση τουρισμού – πολιτισμού που είναι βγαλμένο απο την εποχή του 70 και δεν έχει καμία σχέση με τα σύγχρονα κέντρα προώθησης τουρισμού και πολιτισμού και παράλληλα να “αδειάζουν” την ευκαιρία για ένα κολυμβητήριο?
    Πόσοι ανώριμοι ποιά στην δημοτική εξουσία??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...