Διαγράφει ο Κυριάκος τον Μεϊμαράκη

Επίδειξη πυγμής στους Καραμανλικούς – Ξέσπασε εμφύλιος στη Ν.Δ.

Τη διαγραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σαν επίδειξη πυγμής απέναντι στους Καραμανλικούς εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλοί από τους στενούς του συνεργάτες και οι υποστηρικτές της λεγόμενης σκληρής γραμμής. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς οι εισηγήσεις των στενών συνεργατών του ήταν να προχωρήσει σε μια κίνηση που θα τον καθιέρωνε σαν αδιαμφισβήτητο αρχηγό της συντηρητικής παράταξης.

Δεν έχουν θέση στο κόμμα αυτοί που αμφισβητούν στρατηγικές επιλογές προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία, υποστήριζαν πολλοί από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εγκλωβίστηκε στην κυριολεξία σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο. Αφ’ ενός κάηκε η στρατηγική της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία και αφ’ ετέρου κινδυνεύει να απολέσει το μεσαίο χώρο – του οποίου ποτέ δεν είχε η ΝΔ και όλα όσα λέγονται είναι παραμύθια της Χαλιμάς – και να βρεθεί σε κατάσταση ομηρίας των λεγόμενων ακροδεξιών του παλιού συστήματος Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει χθες τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γιατί αντέδρασαν ακαριαία η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Καραμανλικοί. Είναι σίγουρο όμως ότι το ζήτημα θα επανέλθει πολύ σύντομα και ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε γενική εκκαθάριση του κόμματος, επιδεικνύοντας πυγμή απέναντι στους Καρανλικούς και αυτούς που αμφισβητούν την στρατηγική του. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν αφήσει την κατάσταση να σέρνεται, το κόμμα θα αντιμετωπίσει πολυεπίπεδη κρίση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάσπαση.

Η βόμβα Μεϊμαράκη

Τζάμπα μάγκα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βάζοντας φωτιά στη ΝΔ την οποία επιχείρησαν να σβήσουν οι πυροσβέστες της οδού Πειραιώς! Αμφισβητώντας ευθέως τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκφράζοντας τη γραμμή των λεγόμενων Καραμανλικών για εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η αξιολόγηση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε τα αυτονόητα.

Ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους υπενθύμισε ότι το 2015 η ΝΔ ψήφισε τα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, βγάζοντας από το επικίνδυνο αδιέξοδο την κυβέρνηση που δεν διέθετε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και τη χώρα. Τώρα το να απειλεί η ΝΔ να καταψηφίσει τα μέτρα είναι «τζάμπα μαγκιά» γιατί η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ τα μέτρα δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις.

Οι ρουκέτες Μεϊμαράκη λίγο έλειψε να… κατεδαφίσουν την οδό Πειραιώς! Κάποιοι από τους συνεργάτες του εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει επί τόπου επιδεικνύοντας πυγμή και αποφασιστικότητα. Τελικά φαίνεται προς το παρόν να έχουν επικρατήσει οι ψύχραιμες απόψεις και μετά από παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη οι τόνοι έπεσαν και αποφασίστηκε επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

Την παρτίδα επιχείρησε να σώσει ο Μάκης Βορίδης ο οποίος εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για να πει ότι στρατηγική της ΝΔ παραμένει η προσφυγή σε εκλογές.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα ακόμα και αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Νωρίτερα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διέρρεαν ότι οι δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρονταν σε θέσεις που διατύπωσε ο… Μάκης Βορίδης! Βέβαια οι διαρροές που προέρχονταν από την ηγεσία της ΝΔ δεν έπεισαν κανένα αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων αναφέρονταν καθαρά στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε οι θέσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ ταυτίζονται απόλυτα με αυτά που υποστηρίζουν στο παρασκήνιο οι λεγόμενοι Καραμανλικοί βουλευτές.

Το ζήτημα Μεϊμαράκη έκλεισε προσωρινά αλλά στη ΝΔ ανοίγει πλέον ο ασκός του Αιόλου. Οι βαρόνοι του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανακόλουθος και δεν έχει πλέον στρατηγική. Το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί ενώ η καταψήφιση των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τον εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί ο ίδιος έχει υποστηρίξει δημόσια ότι αν γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης!!! Η ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη. Ο ίδιος επιχειρεί να ισορροπήσει απέναντι στη σκληρή γραμμή που ακολουθούν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Σαμαράς και τη στάση εθνικής ευθύνης στα κρίσιμα θέματα, που υιοθετούν οι Καραμανλικοί.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι η ΝΔ θα αρχίσει να ξεφουσκώνει δημοσκοπικά γιατί κάηκε η προσδοκία της γρήγορης επιστροφής στην εξουσία, που είχε καλλιεργήσει ο ίδιος αλλά και τα μέσα που ελέγχονται από τους νταβατζήδες.

Ο καθαρός πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αλλάξει ριζικά το σκηνικό. Με δεδομένο ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση δεν έχει μπροστά της άλλους κάβους, η ψαλίδα θα αρχίσει να κλείνει και η γκρίνια στη ΝΔ μπορεί να πάρει χαρακτηριστικά εμφυλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε ως φιλελεύθερος, εγκλωβίστηκε στη κυριολεξία από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Πάντως στο Μαξίμου πανηγυρίζουν αφού το πακέτο των μέτρων αντί να δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση προκαλεί διαλυτικές τάσεις στη ΝΔ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/273344-Diagraphei-o-Kyriakos-ton-Meimarake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...